Zdrowie i styl życia

Zlecone: Ruszyła Austrostrada 2011

14.01.2011, 12:40aktualizacja: 14.01.2011, 12:40

4 stycznia ruszyła kolejna edycja wielkiej zimowej wyprawy do Austrii!

W gronie uczestników znaleźli się m.in.:

- Andrzej "Osuch" Osuchowski, znany polski freerider,

- Krzysztof Burnetko, dziennikarz, autor książek i wielki miłośnik gór,

- Darek Urbanowicz, dziennikarz radia PIN, sportowiec i bloger.

W ciągu 3 tygodni odwiedzają oni 8 kurortów narciarskich w całej Austrii, począwszy od Vorarlbergu na zachodzie Austrii poprzez Tyrol aż do Kraju Salzburskiego i Górnej Austrii. Relacje z wyprawy śledzić można codziennie w Radiu PIN oraz na stronie http://www.austria.info.

Alpy Austriackie cieszą się olbrzymią popularnością wśród polskich narciarzy. Celem naszej tegorocznej podróży po austriackich kurortach zostały więc zarówno te Polakom bardzo dobrze znane, jak i te jeszcze mało popularne, ale pod każdym względem godne polecania, jak Alpbachtal czy Pillerseetal.

Każdy z ośmiu odwiedzanych ośrodków staramy się odkrywać na nowo, a i wyznaczonych tras zjazdowych nie trzymamy się przesadnie. W miarę podnoszenia umiejętności narciarskich zjazd w głębokim, puszystym śniegu poza wyznaczoną nartostradą staje się celem każdego narciarza. Dlatego do udziału w wyprawie zaprosiliśmy Andrzeja "Osucha" Osuchowskiego, jednego z najlepszych polskich freeriderów. Pokazuje i opowiada, jak przygotować się do zjazdu i na co zwrócić szczególną uwagę, aby z jazdy poza trasami czerpać jak najwięcej przyjemność i robić to bezpiecznie.

Na trasach i poza nimi Osuchowi dotrzymuje kroku dwóch ambitnych dziennikarzy żądnych zimowych przygód. Darek Urbanowicz, na co dzień redaktor sportowy, na antenie Radia PIN regularnie zdaje relacje z pobytu w Austrii. Krzysztof Burnetko na stronie bloga dzieli się z czytelnikami swoimi wrażeniami z nowo poznanych kurortów. Relacje uzupełniają świetne zdjęcia Tomka Rakoczego i filmy wyprodukowane przez High Level Films.

Wszystkie informacje dotyczące trasy wyprawy i poszczególnych ośrodków oraz codzienne relacje znajdą Państwo na stronie http://www.austria.info.

Plik graficzny dotyczący tej informacji prasowej znajduje się na portalu Serwisu Informacji Zleconych pod adresem http://siz.pap.pl.

KONTAKT:

Karolina Arendarska

tel. (22) 538 68 44

e-mail: karolina.arendarska@austria.info

Źródło informacji: austria.info Sp. z o.o.

Data publikacji 14.01.2011, 12:40
Źródło informacji PAP