Zlecone: Gala Technologiczna Gazety Bankowej 2011

18.03.2011, 16:32aktualizacja: 18.03.2011, 16:32

17 marca br. w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie odbyła się Gala Technologiczna Gazety Bankowej, na której ogłoszono wyniki konkursów "Lider Informatyki Instytucji Finansowych 2010" oraz "Hit Roku dla Instytucji Finansowych 2011".

Gazeta Bankowa już po raz 9. wręczyła nagrody za najlepsze wdrożenia systemów informatycznych w konkursie "Lider informatyki instytucji finansowych 2010". Nagrody przyznane zostały w 3 kategoriach.

W kategorii "Systemy Transakcyjne" zwyciężył Gospodarczy Bank Wielkopolski SA. W kategorii "Bankowość elektroniczna i e-finanse" jury przyznało statuetkę Inteligo PKO Bank Polski SA. W kategorii "Systemy back office" wygrał Euro Banku SA. W tym roku, przyznano również nagrodę w kategorii "Bankowy lider informatyki 2010", a został nim PKO Bank Polski SA.

Podczas gali nastąpiło także rozstrzygnięcie 4. edycji konkursu "Hit roku 2011 dla instytucji finansowych" adresowanego do firm informatycznych, które swoją ofertę kierują do instytucji finansowych. Wszyscy nagrodzeni mogą posługiwać się tym tytułem przez cały 2011 rok. W kategorii "Produkt" rekomendacje otrzymało 8 rozwiązań, a "HIT Roku 2011" powędrował do firmy Lufthansa System Poland Sp. z o.o. za System Raportowy BFG. W kategorii "Rozwiązanie" przyznano aż 18 rekomendacji i dwa  HIT-y – otrzymały je firmy NCR Polska za bankomaty z funkcją głosową dla osób niedowidzących i Bonair SA za AVS – system wyceny aktywów. W kategorii "Usługa" Kapituła wskazała 4 rekomendacje - statuetkę Hit Roku 2011 przyznano firmie NCR Polska za system wpłatomatów NCR - automatyczna wpłata na dowolne konto. W tym roku przyznano także Nagrodę Specjalną Redaktora Naczelnego Gazety Bankowej, która powędrowała do Wincor Nixdorf za CCMS - Innowacyjną Wizję Zarządzania Gotówką.

Wśród patronów medialnych gali znalazły się: Radio PiN, miesięcznik Polish Market, portale internetowe: wp.pl, bankier.pl, mediarun.pl, komputerwfirmie.pl, GB.pl; opieka medialna TVP Info. Partner medialny transmisji w Internecie firma Livingmedia.

Gospodarczy Bank Wielkopolski SA - Mariusz Mielnik, Pełnomocnik Zarządu ds. Informatyki; Euro Bank SA - Artur Krynicki, Lider Zespołów Programistów; Inteligo PKO BP SA - Wojciech Bolanowski, Dyr. Departamentu Sprzedaży Elektronicznej i Piotr Alicki - Wiceprezes Zarządu PKO BP SA.

Więcej informacji znajduje się na stronie: http://www.konkursytechnologiczne.gb.pl/.

Pliki graficzne dotyczące tej informacji prasowej znajdują się na portalu Serwisu Informacji Zleconych pod adresem http://siz.pap.pl.

KONTAKT:

Monika Kicuła