Zdrowie i styl życia

Zlecone: doz.pl - fachowa informacja dla pacjenta i bezpieczna realizacja recept w pełni zgodna z prawem

13.04.2011, 11:10aktualizacja: 13.04.2011, 11:10

Według badań TNS OBOP, przeprowadzonych w styczniu 2011 r., 38% Polaków poszukuje porad medycznych w Internecie. Coraz więcej polskich internautów decyduje się na zakup leków w sieci. Wraz z rosnącym zainteresowaniem lekami w Internecie kluczowym zagadnieniem staje się gwarancja bezpieczeństwa takich zakupów.

Dziś po leki bez recepty i suplementy diety sięga codziennie około 70% Polaków. Pacjenci coraz częściej pomijają lekarzy i poszukują w sieci nie tylko porad, lecz także możliwie najtańszych produktów. Należy pamiętać, że kupowanie leków poza apteką może się wiązać z poważnym zagrożeniem zdrowia.

doz.pl to nowoczesna platforma internetowa o profilaktyce zdrowotnej oraz opiece farmaceutycznej i medycznej, gdzie w pełni legalnie i bezpiecznie można realizować także recepty. Na http://www.doz.pl można znaleźć specjalistyczną wiedzę oraz uzyskać porady farmaceutyczne i lekarskie. Farmaceuci i lekarze odpowiadają codziennie na dziesiątki pytań, które zadają użytkownicy platformy "Dbam o Zdrowie", w zakresie profilaktyki zdrowotnej i możliwości leczenia powszechnych chorób.

Każdy użytkownik portalu doz.pl ma dostęp do obszernej bazy informacji, w skład której wchodzi ponad 1 500 fachowych artykułów z obszaru profilaktyki i leczenia, encyklopedia terminów medycznych z listą przeszło 1 700 haseł. Wszystkie teksty na doz.pl są autoryzowane przez wybitnych lekarzy, farmaceutów i farmakologów. Znajdziemy tu również katalog blisko 20 000 placówek i gabinetów medycznych. Lekopedia to autorska encyklopedia, w której pacjenci mogą znaleźć, napisane w przystępnej dla nich formie, niezbędne informacje na temat leków oferowanych na polskim rynku.

Apteka internetowa "Dbam o Zdrowie" gwarantuje internautom najszerszy na rynku asortyment ponad 17 000 produktów, atrakcyjne programy rabatowe oraz codzienne promocje. Jako jedyna w Polsce, funkcjonuje w oparciu o największą sieć aptek "Dbam o Zdrowie", co umożliwia bezpieczną i w pełni zgodną z polskim prawem realizację zamówień zawierających leki Rx.

Portal doz.pl tylko w styczniu 2011 roku odwiedziło ponad 2,6 mln użytkowników, którzy wygenerowali ponad 14 milionów odsłon.

KONTAKT:

Małgorzata Markowska