Zlecone: Canton Fair: W kwietniu rozpoczęcie największej chińskiej imprezy wystawienniczej

13.04.2011, 13:37aktualizacja: 13.04.2011, 13:37

109. edycja Canton Fair oficjalnie rozpocznie się 15 kwietnia. Targi będą składać się z trzech etapów i potrwają do 5 maja.

Nabywcy, którzy wybiorą się na targi, mogą spodziewać się jeszcze wyższej jakości produktów i usług.

GUANGZHOU, Chiny, 13 kwietnia 2011 r. /PRNewswire/ - Chiny stale doskonalą swój przemysł wytwórczy z korzyścią dla tych, którzy prowadzą interesy z Big Factory. Na Canton Fair, chińscy wystawcy zainwestowali znaczące kwoty w prace badawczo-rozwojowe oraz rozwijanie swoich produktów i marek. Innowacyjność i ekologia stały się dla nich istotnymi czynnikami, w związku z czym wzrosła jakość produktów i usług, które dostosowano do wymogów konsumentów. Podczas 109. edycji tej imprezy, uruchomione zostanie nowe Centrum Planowania Produktów i Promocji Handlu (PDC, Product Design & Trade Promotion Center), którego celem będzie położenie większego nacisku na wzornictwo przemysłowe w chińskich produktach.

Duża impreza wystawiennicza zapewnia bogatą ofertę usług. Organizator Canton Fair oferuje usługi, które umożliwiają łatwe i skuteczne pozyskiwane kontrahentów. Usprawniono na przykład działania dotyczące kojarzenia ze sobą nabywców i sprzedawców. Ponadto, podczas imprezy dostępny będzie pakiet usług dostosowanych do klienta, takich jak inteligentny system usług CantonBee, międzynarodowe usługi sourcingowe, centrum współpracy z klientem, dedykowane stoiska dla izb handlowych i stowarzyszeń biznesowych oraz foyer dla VIP-ów.

Targowe centrum telefoniczne, czynne przez całą dobę, uzupełnione zostanie o kolejne 30 linii z konsultantami mówiącymi po chińsku, angielsku, francusku, hiszpańsku i rosyjsku.

Canton Fair to najważniejsza i najbardziej udana platforma wymiany handlowej między Chinami a resztą świata. Każdego roku, kontrakty tam zawierane osiągają wartość wielu miliardów dolarów. Impreza odbędzie się na powierzchni ponad 1 160 000 metrów kwadratowych, mieszcząc 58 706 stoisk wystawienniczych, a udział w niej weźmie ponad 20 000 firm, zarówno z Chin, jak i innych światowych rynków. Jest to wręcz obowiązkowe wydarzenie dla przedsiębiorców, którzy pragną rozwijać działalność i czerpać korzyści z handlu z Chinami.

110. edycja Canton Fair odbędzie się w październiku 2011 roku.

109. edycja w skrócie:

Faza 1: 15 – 19 kwietnia 2011 r. - sprzęt elektroniczny i AGD; narzędzia i wyroby żelazne; maszyny; pojazdy i części zamienne; materiały budowlane; oświetlenie i akcesoria oświetleniowe; produkty chemiczne oraz Pawilon Międzynarodowy

Faza 2: 23 – 27 kwietnia 2011 r. - dobra konsumpcyjne; upominki; elementy dekoracyjne do domu.

Faza 3: 1 – 5 maja 2011 r. - tekstylia i odzież; obuwie; materiały biurowe; teczki i torby; produkty rekreacyjne; lekarstwa; przyrządy medyczne; żywność oraz Pawilon Międzynarodowy.

Miejsce: kompleks wystawienniczy w Kantonie (Guangzhou, Chiny)

Więcej informacji znajduje się na stronie: http://www.cantonfair.org.cn/en/index.asp.

Źródło: China Foreign Trade Centre (CFTC)

KONTAKT:

Pan Wu Xiaoying