Zlecone: Kerim Sp. z o.o. prowadzi rozmowy z firmą z Chin na temat zakupu instalacji do recyklingu gumy

19.04.2011, 11:00aktualizacja: 19.04.2011, 11:00

Wdrożenie tej nowoczesnej technologii rozwiąże problem zagospodarowania zużytych opon, z jakim borykają się wszyscy ich producenci i importerzy. Rozwiązanie to przewyższa inne metody recyklingu gumy przede wszystkim ze względu na neutralny wpływ na środowisko naturalne. Te działania spółki są odpowiedzią na istotny problem występujący na rynku opon, jakim jest obowiązek ich recyklingu nałożony przez Ustawę o obowiązkach przedsiębiorców w zakresie gospodarowania niektórymi odpadami oraz o opłacie produktowej.

Spółka zajmuje się gospodarką odpadami. Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej: http://www.kerim.biz.pl.

KONTAKT:

Kerim Sp. z o.o.

tel. (71) 323 54 40

e-mail: kerim@kerim.biz.pl

Źródło informacji: Kerim Sp. z o.o.

Data publikacji 19.04.2011, 11:00
Źródło informacji PAP