Zlecone: Kristin Campbell dołącza do Hilton Worldwide jako wicedyrektor wykonawczy i generalny doradca prawny

25.05.2011, 19:40aktualizacja: 25.05.2011, 19:40

MCLEAN, Virginia - (BUSINESS WIRE) - Firma Hilton Worldwide ogłosiła dziś wybór Kristin Campbell na stanowisko wicedyrektora wykonawczego i generalnego doradcy prawnego. Od 27 czerwca będzie ona podlegała dyrektorowi wykonawczemu Hilton Worldwide, Christopherowi J. Nassetta i odpowiedzialna będzie za prowadzenie zespołu prawnego firmy.

Campbell dołączy do Hilton Worldwide po zakończeniu pracy w Staples, Inc., największej na świecie firmy zajmującej się produktami biurowymi, gdzie pracowała na stanowisku starszej wicedyrektor, generalnego doradcy prawnego i sekretarki korporacji. Przed dołączeniem do Staples w 1993 r., pracowała w dwóch kancelariach adwokackich w Bostonie: Goodwin Proctor and Rackemann i Sawyer & Brewster. Pani Campbell pracować będzie w siedzibie głównej Hilton Worldwide w McLean, Virginia.

"Hilton Worldwide posiada jeden z najlepszych zespołów wykonawczych w branży, a obecność Kristin go tylko umacnia - powiedział Nassetta. - Jej wyjątkowe referencje stanowią podstawę do takiego kierowania, jakiego potrzebujemy do wykonania naszej misji i zostania wiodącą firmą hotelarską."

Informacje o Kristin Campbell

Działalność prawna Kristin Campbell trwa już prawie 25 lat. Przed dołączeniem do Hilton Worldwide, Campbell pracowała na stanowisku starszej wicedyrektor, generalnego doradcy prawnego i sekretarki korporacyjnej w Staples, Inc., gdzie odpowiadała za zarządzanie strategiczne globalnym zespołem prawnym firmy, nadzór korporacyjny i zgodność z przepisami. Campbell dołączyła do Staples w 1993 r. na stanowisku doradcy ds. nieruchomości.

Przed dołączeniem do Staples, Campbell pracowała w kancelarii adwokackiej Goodwin Proctor w Bostonie. Swą karierę zaczynała jako prawnik w kancelarii prawnej Rackemann, Sawyer & Brewster w Bostonie.

Campbell jest członkiem zarządu północnowschodniego oddziału Amerykańskiego Stowarzyszenia Prawników pracujących na rzecz korporacji (Association of Corporate Counsel) i członkiem stowarzyszenia Massachusetts Bar od 1987 roku. Jest też dyrektorem zarządu The Trustees of Reservation, organizacji non-profit zajmującej się ochroną ziemi. Urodzona i wychowana w Salt Lake City, Utah, Campbell jest absolwentką wydziału prawa na Uniwersytecie Cornella.

Informacje o Hilton Worldwide

Hilton Worldwide to wiodąca firma hotelarska, której oferta obejmuje usługi w zakresie zakwaterowania od luksusowych hoteli i resortów po kwatery na dłuższe pobyty i hotele w średniej cenie. Od 92 lat Hilton Worldwide oferuje osobom w delegacji i turystom najlepsze zakwaterowanie, usługi, udogodnienia i cenę. Firma oddana jest swojej tradycji zapewniania wyjątkowych wrażeń gościom swoich placówek na całym świecie. Firma posiada ponad 3700 hoteli i 610 000 pokoi w 82 krajach, włącznie z Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton and Hilton Grand Vacations. Firma zarządza też światowej klasy programem wynagradzania gości Hilton HHonors(R). Więcej informacji o firmie znaleźć można pod adresem http://www.hiltonworldwide.com.

Zdjęcia/Galeria multimediów dostępne pod adresem: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6736693&lang=en

Źródło: Hilton Worldwide

KONTAKT: