Zlecone: Marc Jacobs patronem nagrody dla talentów w dziedzinie mody "Designer for Tomorrow by Peek & Cloppenburg Duesseldorf"

24.06.2011, 12:00aktualizacja: 24.06.2011, 12:00

W ramach Tygodnia Mody Mercedes-Benz w Berlinie niemiecki dom mody Peek & Cloppenburg od roku 2009 jest fundatorem nagrody dla talentów w dziedzinie mody "Designer for Tomorrow by Peek & Cloppenburg Duesseldorf".

Nagroda umożliwia rozwinięcie kreatywności i zaprezentowanie się najlepiej zapowiadającym talentom. P&C przez rok sponsoruje zwycięzcę nagrody w ramach specjalnie dostosowanego, długoterminowego programu. W styczniu przyszłego roku w Berlinie P&C przedstawi też pierwszy samodzielny pokaz mody zwycięzcy.

Jako patron, Marc Jacobs wspiera w tym roku nagrodę "Designer for Tomorrow", od samego początku towarzysząc całemu programowi. Punktem kulminacyjnym będzie pokaz finalistów Tygodnia Mody Mercedes-Benz, który odbędzie się 6 lipca 2011 w Berlinie. Możliwość zaprezentowania swoich kolekcji przed zgromadzoną publicznością otrzyma pięciu finalistów. Marc Jacobs, wspomagany przez panel ekspertów, wybierze zwycięzcę "Designer for Tomorrow 2011".

W tym roku P&C ogłosiło konkurs "Designer for Tomorrow" we wszystkich 15 krajach, w których ma swoje sklepy firmowe (Belgia, Bułgaria, Chorwacja, Łotwa, Litwa, Holandia, Polska, Rumunia, Szwajcaria, Słowacja, Słowenia, Czechy, Węgry, Austria i Niemcy).

Dom mody Peek & Cloppenburg należy do liderów rynku ekskluzywnych produktów odzieżowych w Niemczech, działając jako "łącznik pomiędzy tym co modelki noszą na wybiegu, a tym, co noszą zwykli ludzie".

Więcej informacji na temat nagrody "Designer for Tomorrow 2011", Marca Jacobsa i pięciu finalistów znajduje się na stronie: http://www.presseportal.de/pm/63779.

6 lipca 2011 r. o godzinie 16:30 będzie można obejrzeć ceremonię rozdania nagród na stronie: http://www.designer-for-tomorrow.com.

KONTAKT:

Peek & Cloppbenburg KG Duesseldorf