Zlecone: QAD wypuszcza na rynek QAD Enterprise Applications 2011 w Europie Centralnej i Wschodniej (ECW)

24.06.2011, 18:28aktualizacja: 24.06.2011, 18:28

Dyrektorzy ujawniają szczegóły dotyczące ulepszenia produktu oraz omawiają trendy związane z produkcją w Czechach, na Węgrzech oraz w Polsce w dniach 20-23 czerwca 2011 r.

SANTA BARBARA, Kalifornia - (BUSINESS WIRE) - QAD Inc. (NASDAQ: QADA) (NASDAQ: QADB), czołowy producent oprogramowania dla firm oraz dostawca usług skierowanych do światowych firm produkcyjnych ogłosił dzisiaj udostępnienie programu QAD Enterprise Applications 2011 Enterprise Edition (QAD 2011 EE) w Europie Centralnej i Wschodniej (ECW).

Firma QAD zorganizowała tour dla mediów/analityków w dniach 20-23 czerwca 2011w Warszawie, Pradze i Budapeszcie w ramach globalnego rozszerzania rynku produktów. Gordon Fleming, wiceprezes wykonawczy oraz dyrektor ds. marketingu QAD, wraz z dyrektorami regionalnymi QAD wziął udział w prezentacji QAD 2011 EE dla wiodących producentów i mediów w Polsce, Czechach i na Węgrzech.

Fleming omówił ulepszenia w użyteczności QAD 2011 EE, wsparciu aplikacji komórkowych, procesów biznesowych, analityce biznesowej oraz funkcjach produktu, zaprojektowanych, aby pomóc klientom zrealizować ich biznesową wizję w tworzeniu Efektywnego Przedsiębiorstwa, tak, aby pracować jak najefektywniej oraz w sposób perfekcyjnie dostosowany do ich celów strategicznych.

Domyślna platforma QAD, QAD 2011 EE zawiera ulepszenia w swoim module "Enterprise Financials (Finanse dla Firm)" oraz "Planning and Scheduling Workbenches (Planowanie Stanowisk Roboczych)", a także zmiany w ponad 50 raportach, wyszukiwaniach i zapytaniach w aplikacjach dotyczących produkcji oraz łańcucha dostaw.

Co więcej, firma QAD przedstawiła nowe wersje Zarządzania Aktywami Firmy QAD (QAD Enterprise Asset Management) oraz Procesów Biznesowych Business Intelligence (BI v.3.4), podkreśliła także całkowitą integrację .NET User Interface (UI) w całym pakiecie aplikacji.

Wersja BI 3.4. jest wyrazem dalszej chęci QAD, aby zintegrować więcej modułów do analizy, a także jest ulepszonym portalem przystosowanym do tego, aby lepiej wyszukiwać dane oraz oferować obsługę wielu języków. Co więcej, wersja ta odzwierciedla oczekiwania klientów oczekujących na dostęp do najważniejszych informacji na telefonach komórkowych, iPadach, Androidach, oraz systemach operacyjnych dla telefonów komórkowych iOS.

"Jesteśmy dumni, że QAD Enterprise Applications jest używane przez czołowych lokalnych I światowych producentów w Europie Centralnej i Wschodniej - dodał Fleming. - Jako że przemysł odżywa, szczególnie w sektorze motoryzacji, wsparcie tego regionu pozostaje kwestią priorytetową dla QAD. Dlatego też z przyjemnością informujemy, że QAD kontynuuje proces wdrażania innowacji, aby zaspokoić rosnące wymagania naszych klientów".

QAD oferuje także elastyczne i szybkie wdrożenie opcji w QAD 2011 EE oferując opcje dostawy na żądanie, na miejscu, a także łączone opcje dostawy. Co więcej, QAD wdraża rewolucyjną metodologię o nazwie Easy On Boarding, wykorzystując najlepsze modele praktyk, zachowując przy tym światowe standardy, aby znacznie zwiększyć zastosowanie oraz umożliwić klientom szybszy zwrot inwestycji oraz jak najlepsze użytkowanie.

Aby dowiedzieć się więcej o szczegółach dotyczących ulepszenia QAD 2011, prosimy wejść na stronę: http://www.qad.com/erp/Upgrade-to-QAD-2011.

Informacje o firmie QAD

Firma QAD jest czołowym dostawcą aplikacji planowania zasobów przedsiębiorstwa (Enterprise Resource Planning (ERP)) dla firm produkcyjnych na całym świecie. Aplikacje QAD, łączenie rozwiązań ERP w modelu SaaS, zapewnia optymalną funkcjonalność w kierowaniu zasobami produkcyjnymi oraz działaniami w przedsiębiorstwie i poza nim, umożliwiając światowym producentom współpracę z ich klientami, dostawcami i partnerami, w celu wyprodukowania i dostarczenia odpowiedniego produktu, o odpowiedniej cenie oraz w odpowiednim czasie. Producenci branży samochodowej, produktów konsumenckich, elektroniki, żywności i napojów, produktów przemysłowych oraz life science wykorzystują aplikacje QAD na około 6 000 licencjonowanych stronach w ponad 90 krajach, w aż 26 językach. Więcej informacji na temat QAD można uzyskać pod numerem telefonu +1 805 684 6614, lub na stronie internetowej QAD: http://www.qad.com.

"QAD" jest zarejestrowanym znakiem firmowym QAD Inc. Inne produkty lub nazwy zawarte w niniejszym dokumencie firmy mogą posiadać nazwy ich indywidualnych właścicieli.

Informacja dla inwestorów

Niniejsza informacja prasowa zawiera pewne wypowiedzi prognozujące, w rozumieniu zasad "safe harbour" ustawy o reformie przepisów procesowych dotyczących papierów wartościowych z 1995 roku. Różne rodzaje ryzyka i niepewności mogą spowodować, że rzeczywiste wyniki różnić się będą od tych wypowiedzi prognozujących. Ryzyka te odnoszą się, lecz nie są ograniczone do: rosnącego zapotrzebowania na produkty firmy typu software i produkty współpracujące z produktami firmy; możliwości firmy w zakresie utrzymania licencji i popytu na licencje i usługi; możliwości firmy dotyczących wykorzystywania zmian w technologii; możliwości firmy dotyczących utrzymania tempa wymiany klientów na obecnym poziomie; publikacji opinii przez analityków przemysłowych i finansowych dotyczących firmy, jej produktów i technologii; wiarygodności prognoz dotyczących transakcji i integracji kosztów i zysków; pojawienia się nowych konkurentów lub nowych ofert od starych konkurentów oraz związanych z tym wprowadzaniem ich nowych produktów i technologicznych innowacji; opóźnienia w tworzeniu wersji językowej produktów firmy dla nowych lub istniejących już rynków; możliwości pozyskiwania i utrzymywania kluczowego personelu; opóźnień w sprzedaży na skutek długich cykli sprzedaży; zmian w kosztach operacyjnych, cenach, datach wypuszczenia na rynek danego produktu, metodzie dystrybucji produktu lub asortymentu; integracji nowo pozyskanych przedsiębiorstw w sposób skuteczny i w odpowiednim czasie; ogólnych warunków gospodarczych; zmienności w kursie walut; warunków politycznych panujących na świecie. Ponadto, przychody i zyski w przemyśle oprogramowania ERP mogą się zmieniać. Szczególnie podatne na zmiany są przychody z licencji na oprogramowanie, za sprawą znacznej części przychodów pochodzących z ostatniego miesiąca każdego kwartału. Wziąwszy pod uwagę wysoki margines związany z przychodami z licencji, umiarkowane wahania mogą mieć znaczący wpływ na przychody netto. Przy szacowaniu przyszłych osiągnięć, inwestorzy nie powinni brać pod uwagę wyników z tylko jednego kwartału. Bardziej szczegółowy opis czynników ryzyka związanych z firmą i dziedzinami przemysłu, w których ona działa, prosimy o zapoznanie się z Rocznym Raportem firmy znajdującym się na Formularzu 10-K za rok podatkowy 2011, kończący się 31 stycznia 2011 r.

Źródło: QAD Inc.

KONTAKT: