Zlecone: Poznań stolicą Marcinów

27.10.2011, 18:18aktualizacja: 27.10.2011, 18:18

Lech Pils zaprasza wszystkich Marcinów 11 listopada na wspólne świętowanie imienin.

Poznań stolicą Marcinów? Tak, już 11 listopada Marciny z Poznania, całej Wielkopolski, kraju, a nawet świata będą wspólnie świętować imieniny. Każdy solenizant otrzyma szansę dołączenia do świty Św. Marcina i udziału w tradycyjnej paradzie. Z okazji imienin Lech Pils ozłoci wszystkich Marcinów - każdy z nich dostanie złoty pakiet pełen niespodzianek. 11 listopada to dzień szczególny dla Poznania. Tego dnia miasto obchodzi "Imieniny ulicy Święty Marcin". Właśnie z tego powodu Lech Pils, pomysłodawca pierwszego w Polsce zjazdu Marcinów, wysłał zaproszenie na wspólną zabawę do znanych i lubianych Marcinów z całego świata, m.in. Marcina Gortata, Martina Scorsese oraz Marcina Dańca.

Marcin to jedno z najbardziej popularnych imion w Polsce; według astrologii Marcinów cechuje wrażliwość, opiekuńczość oraz dobre serce - dlatego też Marciny doczekały się w końcu swojego święta. Już 11 listopada w Poznaniu każdy Marcin, z okazji swoich imienin, zostanie "ozłocony" i nagrodzony; będzie mógł dołączyć do tradycyjnej już, świętomarcińskiej parady. Tym samym Marciny stworzą orszak Św. Marcina jadącego główną ulicą Poznania na białym koniu. Chętni mogą zgłosić swój udział w pierwszym w Polsce zjeździe Marcinów poprzez stronę http://www.facebook.com/lechpils, pisząc na adres marciny@kp.pl, dzwoniąc pod numer 694 475 306, lub osobiście, w dniu "Imienin ulicy Święty Marcin", 11 listopada, do godz. 13.00 (namiot Lecha Pilsa, skrzyżowanie ul. Święty Marcin i al. Marcinkowskiego). Każdy Marcin, który zgłosi swój udział, otrzyma szansę wygrania 1 000 PLN na realizację imienin w nowopowstałym pubie na Starym Rynku "Piwko naprzeciwko". Św. Marcin ma tylko 50 miejsc w swojej świcie - kto pierwszy, ten lepszy!

"Poznań słynie z tego, że dzień 11 listopada obchodzony jest u nas w sposób nieco odmienny od całego kraju. CK Zamek oraz Lech Pils co roku dokładają wszelkich starań, by dodatkowo urozmaicić ten szczególny dzień, dostarczyć poznaniakom nowych atrakcji i powodów do dumy" - mówi Tomasz Kanton, brand PR manager w Kompanii Piwowarskiej.

KONTAKT:

Marta Podhorecka