Zlecone: SafeNet upraszcza proces integracji zarządzania licencjami i uprawnieniami do oprogramowania - skracając czas wprowadzania na rynek usług w chmurze

12.07.2011, 19:34aktualizacja: 12.07.2011, 19:34

Usługi chmury SafeNet Sentinel(R) są obecnie wspomagane przez platformę Dell Boomi AtomSphere do łączności z aplikacjami typu back-office, w tym CRM, ERP, taryfikacji i automatyzacji marketingu.

BALTIMORE - (BUSINESS WIRE) - SafeNet, Inc., światowy lider w dziedzinie bezpieczeństwa informacji, ogłosił, że Sentinel Cloud (http://www.sentinelcloud.com/) od teraz jest wspomagane przez platformę integracji w chmurze Dell Boomi AtomSphere, pozwalając dostawcom usług w chmurze z łatwością połączyć usługi SafeNet w zakresie zarządzania licencjami i uprawnieniami z ich obecnymi systemami lokalnymi czy systemami wspierającymi zarządzanie w chmurze (tzw. back-office). To rozwiązanie przyspiesza proces wprowadzania produktu na rynek, tzw. time-to-market, w przypadku Saas (oprogramowanie jako usługa), PaaS (platforma jako usługa), i innych dostawców usług w chmurze, poprzez znaczące skrócenie czasu potrzebnego na zintegrowanie zarządzania licencjami oprogramowania i uprawnieniami z ich procesami biznesowymi.

Dell Boomi AtomSphere oferowany jest jako usługa integrująca dwie lub więcej SaaS lub aplikacje lokalne. Dzięki nowemu konektorowi AtomSphere, usługi SafeNet Sentinel Cloud dotyczące zarządzania licencjami oprogramowania i uprawnień może łączyć z systemami back office sprzedawców wdrążających oprogramowanie dla CRM, ERP, taryfikacji i automatyzacji marketingu.

"Możliwość nie tylko projektowania i adaptowania złożonego katalogu usług, ale także kontroli dostępu i pomiaru wykorzystania oferty jest niezwykle istotna w przypadku strategii generowania zysków przez dostawców usług w chmurze - powiedział Rick Nucci, dyrektor Dell Boomi ds. technologii. - Dostawcy usług w chmurze polegają na platformie Boomi Atmosphere, aby uprościć procesy biznesowe, które napędzają ich usługi w chmurze, tak aby istotne systemy, łącznie z ich usługą zarządzania licencjami i uprawnieniami, taką jak Sentinel Cloud, mogły komunikować się ze sobą. Nasz konektor z SafeNet jest kolejnym krokiem w kierunku ułatwienia procesu integracji związanego z dostarczaniem usług w chmurze."

Sentinel Cloud (http://www.sentinelcloud.com/) jest jedynym kompletnym i sprawdzonym rozwiązaniem do generowania zysków z oprogramowania w chmurze. 25 lat doświadczenia SafeNet w dostarczaniu najlepszych w swojej klasie rozwiązań w dziedzinie zarządzania licencjami i uprawnieniami do oprogramowania zapewnia szybkość i łatwość procesu budowania wszechstronnego katalogu usług przez dostawców usług w chmurze, a także świadczenia i autoryzacji dostępu użytkownika, pomiaru wykorzystania usługi oraz jej szybkiego dostosowywania, tak, by uwzględnić nowe i rozwijające się możliwości rynku. Tylko z usługami SafeNet Sentinel Cloud programiści mogą skutecznie promować, dostarczać i obsługiwać aplikacje w chmurze przeznaczone na PC, laptopy, czy urządzenia mobilne.

"Integrowanie zarządzania licencjami oprogramowania i uprawnieniami z istniejącymi systemami back office od zawsze było skomplikowanym procesem zarówno dla sprzedawców oprogramowania, jak również dostawców usług chmury obliczeniowej - jest to drogie, czasochłonne i może być przyczyną wydłużenia czasu wprowadzenia na rynek - powiedział Chris Holland, wiceprezes działu usług chmury obliczeniowej SafeNet. - Wtyczka SafeNet do platformy Dell Boomi AtomSphere likwiduje ten problem, w chwili kiedy czas wprowadzenia na rynek stał się absolutnie krytyczny, jako że wielu sprzedawców gorączkowo pracuje nad przeniesieniem swoich aplikacji do chmury."

Dodanie usług chmury obliczeniowej SafeNet Sentinel Cloud do Boomi AtomSphere pozwala dostawcom oprogramowania i usług chmury obliczeniowej na:

- uproszczenie procesu integracji licencji w celu zmniejszenia kosztów i czasu wprowadzenia na rynek;

- wyeliminowanie przyszłych obciążeń integracji poprzez wykorzystanie innych sprzedawców połączonych z Dell Boomi AtomSphere.

Portfolio SafeNet obejmujące rozwiązania generowania zysków Sentinel Software (Sentinel Software Monetization solutions) dostarcza wydawcom oprogramowania najbardziej zaufane zabezpieczenia oprogramowania, licencjonowanie oraz produkty i usługi do zarządzania prawem własności dla aplikacji zainstalowanych, wbudowanych oraz aplikacji pracujących w chmurze. Aby dowiedzieć się więcej, wejdź na http://www.safenet-inc.com/sentinel, http://www.sentinelcloud.com oraz http://www.licensinglive.com.

O firmie SafeNet, Inc.

Założona w 1983 r., firma SafeNet jest światowym liderem w dziedzinie bezpieczeństwa informacji. SafeNet chroni najcenniejsze zasoby swoich klientów, w tym tożsamości, transakcje, przekazywanie informacji, dane oraz licencje oprogramowania w ogólnym cyklu użytkowania danych. Ponad 25 tys. klientów od przedsiębiorstw komercyjnych po agencje rządowe w ponad 100 krajach powierzyło SafeNet bezpieczeństwo swoich informacji.

Źródło: SafeNet, Inc.

KONTAKT: