Zlecone: WeDo Technologies wydaje publikację dot. najlepszych praktyk w zakresie ochrony przed oszustwami przy korzystaniu z technologii M2M

28.07.2011, 17:00aktualizacja: 28.07.2011, 17:00

W kolejnym wydaniu białej księgi przeanalizowano nowe zagrożenia dla przychodów operatorów i bezpieczeństwa klientów przy komunikowaniu się za pomocą technologii M2M.

READING, Wielka Brytania i LIZBONA, Portugalia, 28 lipca 2011 r. /PRNewswire/ - Spółka WeDo Technologies (http://www.wedotechnologies.com/en/home), lider rozwiązań z zakresu biznesu i ochrony przychodów, ogłosiła dziś wydanie swojej najnowszej białej księgi pt. "Zagnieżdżone technologie mobilne (M2M) - Zarządzanie zabezpieczeniami i ochroną przed oszustwami w telekomunikacji" ("Embedded Mobile (M2M) - Telecoms Fraud & Security Management"). Publikacja ta poświęcona jest zagrożeniom oszustwami w dziedzinie usług M2M dla operatorów, którzy je oferują oraz dla ochrony przychodów i przedstawia sposoby skutecznego radzenia sobie z tego typu problemami.

W białej księdze, która opracowana została przez Praesidium Consulting, czyli dział konsultingowy WeDo Technologies, omówiono zastosowanie urządzeń i usług M2M w szeregu pionowych sektorów, jak również ryzyka, które stwarzają one dla dostawców usług komunikacyjnych (CSP, Communication Service Providers). Począwszy od większej złożoności wprowadzonej przez partnerów zewnętrznych przez nowe wyzwania dotyczące ochrony danych, aż do nowych wymogów odnośnie procedur operacyjnych - biała księga przedstawia wiele strategii zarządzania ryzykiem i obrony, które CSP mogą wykorzystać w celu przeciwdziałania potencjalnym zagrożeniom.

"M2M to ekscytująca technologia, która daje operatorom mnóstwo korzyści oraz zapewnia dodatkowe źródła dochodów - powiedział Simon Collins, wiceprezes WeDo Technologies ds. działu Praesidium. - Jednocześnie, tak jak w przypadku wielu nowych technologii, wiąże się ona z wieloma zagrożeniami, zarówno dla bezpieczeństwa klientów, jak i kwestii ochrony przychodów. Planując i wdrażając strategie M2M, operatorzy muszą chronić siebie i swoich klientów przed ryzykiem oszustwa, aby w dłuższej perspektywie nie narazić na szwank reputacji swojej marki i firmy".

Biała księga, dostępna do pobrania pod adresem: http://www.wedotechnologies.com/m2m-fraudprotection, stanowi zbiór doświadczeń i wiedzy eksperckiej WeDo Technologies jako lidera w zapobieganiu oszustwom oraz ochronie przychodów. Jest to pierwsza z nowej serii białych ksiąg mających na celu edukowanie operatorów CSP pod kątem problemów związanych z oszustwami i zapewnianiem przychodów, które mogą wystąpić przy wdrażaniu usług opartych na nowych technologiach i strategiach zarządzania wymaganych do ochrony przed nimi.

Informacje o WeDo Technologies

WeDo Technologies to globalny lider w branży ochrony dochodów i stabilnej działalności, który oferuje oprogramowanie oraz specjalistyczne doradztwo z zakresu inteligentnej analizy dużych ilości danych z całej organizacji, wspierając tym samym neutralizowanie lub minimalizowanie nieskuteczności operacyjnej lub biznesowej. Pozwala firmom na osiąganie dużych zwrotów kosztów inwestycji, poprzez zabezpieczanie przed stratami handlowymi, i oszczędności kosztów.

Za pośrednictwem 400 wysoce wykwalifikowanych pracowników WeDo Technologies współpracuje z czołówką renomowanych firm z sektora handlu detalicznego, energetyki i finansów, jak również z ponad setką operatorów telekomunikacyjnych z przeszło 80 krajów.

Właścicielem WeDo Technologies jest największa niefinansowa grupa w Portugalii - Sonae Group, która zatrudnia ponad 40 000 pracowników w 29 krajach.

Źródło: WeDo Technologies

KONTAKT: