Zlecone: Firma World Cyber Games rozpoczyna ankietę internetową dotyczącą rozgrywek 2011 Samsung Notebook Super Match

09.09.2011, 14:22aktualizacja: 09.09.2011, 14:22

Wybierz najbardziej oczekiwaną rozgrywkę Samsung Notebook Super Match podczas turnieju WCG 2011 Samsung Euro Championship

SEUL, Korea Południowa, 9 września 2011 r. /PRNewswire/ - Firma World Cyber Games, Inc. (WCG), organizująca wysokiej klasy międzynarodowe turnieje oraz festiwale gier telewizyjnych, wraz z firmą Samsung Electronics rozpoczęły ankietę internetową dotyczącą rozgrywek 2011 Samsung Notebook Super Match.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20110908/HK64591LOGO)

WCG 2011 Samsung Notebook Super Match zaprosi najpopularniejszych i najlepszych europejskich graczy do wzajemnego współzawodnictwa podczas zawodów 2011 Samsung Euro Championship, mających odbyć się w dniach 6-9 października w Warszawie, Polska.

Aby wziąć udział w ankiecie internetowej, fani WCG muszą odwiedzić oficjalną stronę WCG (http://www.wcg.com) między 9 a 27 września i wybrać najbardziej oczekiwaną oraz najlepszą drużynę, której współzawodnictwo chcieliby oglądać podczas rozgrywek w kategoriach "StarCraft(R)II: Wings of Liberty(TM)" oraz "Counter Strike 1.6". Na podstawie wyników ankiety na wysoce wydajnych notebookach przeznaczonych do gier firmy Samsung, noszących nazwę Samsung 7 Series GAMER, zostanie rozegranych sześć rozgrywek Super Match, które dostarczą publiczności niepowtarzalnych wrażeń. Oficjalna strona WCG zapewni transmisję na żywo oraz usługę VOD dla tych sześciu rozgrywek.

WCG 2011 Samsung Notebook Super Match odbędzie się także podczas zbliżającego się wielkiego finału WCG 2011, mającego odbyć się w Pusan (Korea Południowa), podczas którego toczyć się będą rozgrywki w większej ilości tytułów gier.

Samsung Series 7 GAMER Notebook PC

Wysokiej wydajności notebook o nazwie Series 7 GAMER czerpie moc z czterordzeniowego procesora Intel(R) Core(TM) i7. Procesor, w połączeniu z wysokiej klasy kartą do gier AMD Radeon(TM) HD oraz 8-gigabajtowym systemem ExpressCache(TM), zapewnia niewiarygodną szybkość rozgrywek, a także bogate wrażenia wizualne dzięki wyświetlaczowi 3D o przekątnej 17,3 cala, obsługującego rozdzielczość Full HD 1920x1080. W celu zapewnienia bezbłędnej i precyzyjnej kontroli, podświetlana od tyłu klawiatura jarzy się na niebiesko, wyróżniając najważniejsze klawisze używane do gier kolorem czerwonym. Laptop Series 7 GAMER zaprojektowano z myślą o dostarczaniu jak najlepszych wrażeń podczas grania, posiada on jednak cztery różne tryby optymalizacji, które można z łatwością zmieniać przy użyciu opcji Mode Dial. Oprócz głównego trybu "grania", dostępne są także: tryb "zrównoważony" do codziennego użytku, "biblioteka" do cichej pracy, oraz tryb "zielony", zapewniający maksymalną wydajność baterii.

Aby uzyskać więcej informacji, zapraszamy do odwiedzenia oficjalnej strony WCG (http://www.wcg.com).

Źródło: World Cyber Games Inc.

KONTAKT:

World Cyber Games, Inc.