Zlecone: Społeczność NO FEAR: 41 liderów myśli globalnej dzieli się swoimi poglądami na kolejną fazę globalizacji

12.09.2011, 13:30aktualizacja: 12.09.2011, 13:30

Wiodące młode talenty epoki cyfrowej i sukces na burzliwych rynkach.

NOWY JORK, MOSKWA, PEKIN, JOROINEN - (BUSINESS WIRE) - W dniu dzisiejszym 41 liderów myśli globalnej ujawnia nam swoje osobiste poglądy na temat kolejnej fazy globalizacji, narastającej walki o talenty i rozwoju. Dyrektorzy, profesorowie szkół biznesu i politycy poświęcili swój czas na rzecz projektu non profit, któremu przyświeca prosty cel: wywołanie i przyspieszenie dyskusji na temat wzrostu gospodarczego i nowego przywództwa, które jest potrzebne do najlepszego wykorzystania globalnej puli talentów najwyższej klasy. Wywiady zostały sfilmowane na całym świecie w ciągu ostatnich kilku tygodni. Materiał ten jest tak aktualny, jak to tylko możliwe.

"Zaszczytem było uzyskanie tak wartościowych spostrzeżeń czołowych liderów środowisk akademickich, biznesowych i politycznych, a także samych talentów epoki cyfrowej. Moim marzeniem było ułatwienie nowego sposobu myślenia i dzielenia się wiedzą. Nasz cały system ekonomiczny działa obecnie w oku cykolonu. Wzrost, nowoczesne przywództwo i odzyskanie zaufania są jedynymi możliwymi drogami wyjścia." - mówi Pekka A. Viljakainen, koordynator projektu NO FEAR (ang. bez lęku).

Wszystkie sfilmowane wywiady dostępne są bezpłatnie w serwisie YouTube. Działa także darmowe globalne forum dyskusji na te tematy pod adresem http://www.nofear-community.com

W ramach tego wirtualnego zgromadzenia umysłów, sfilmowano wypowiedzi następujących liderów:

- Ade McCormack, Auridian

- Vincent Chen, Institute for Leadership Excellence

- Vinit Nijhawan, Boston University

- Wiktor Orłowski, Sbierbank

Pełna lista dostępna jest pod adresem: http://www.nofear-community.com/press

KONTAKT:

Tammy Rip

tel. +6562139314

Źródło informacji: Business Wire

Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym, został sporządzony wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia zawiadomienia i należy interpretować go w odniesieniu do tekstu źródłowego, który jest jedyną wersją mającą