Zdrowie i styl życia

Zlecone: Konrad Czerniak inspiracją dla młodych talentów

19.12.2011, 10:00aktualizacja: 19.12.2011, 10:00

Gwiazda Mistrzostw Europy w pływaniu Konrad Czerniak spotka się z młodymi sportowcami na warszawskim Bemowie.

Złoty medalista Mistrzostw Europy, wicemistrz świata w pływaniu i główny kandydat do "olimpijskiego złota", Konrad Czerniak wraz z kuźnią talentów UKS Pro Futuro Warszawa, zapraszają na ostatnią konferencję prasową przed Igrzyskami Olimpijskimi w Londynie.

19 grudnia 2011 roku o godz. 14:30, w Urzędzie Dzielnicy BEMOWO m.st. Warszawy, przy ul. Powstańców Śląskich 70, nasz Mistrz opowie o swojej przygodzie z pływaniem, przygotowaniach do Igrzysk, treningach w Madrycie i współpracy z Bartoszem Kizierowskim oraz podsumuje sezon zimowy.

22 letni Konrad Czerniak, którego kariera rozpoczęła się w 1999 roku w klubie sportowym Wisła Puławy, jest dziś największą gwiazdą polskiego pływania oraz wielką inspiracją dla setek tysięcy młodych zawodników z całego kraju. Ma na swoim koncie między innymi: wielokrotne Mistrzostwo Polski, rekordy kraju, Mistrzostwo Europy Juniorów zdobyte w 2007 roku w Antwerpii, brązowy medal Mistrzostw Europy rozegranych w 2010 roku w Budapeszcie oraz zdobyte w tym roku: Wicemistrzostwo Świata w Szanghaju i Mistrzostwo Europy w Szczecinie.

Uczestnicy spotkania będą mogli zadawać pytania, odbędzie się otwarty panel dyskusyjny, a na zakończenie Konrad rozda autografy i drobne upominki. Dodatkowo, możliwe jest zadawanie pytań przez internet - od dnia dzisiejszego do dnia 19 grudnia 2011, do godziny 9:00, poprzez portale http://www.eid.edu.pl/live, http://www.plywacy.com oraz http://www.plywanie.net.

Organizatorami spotkania z Konradem Czerniakiem są: Łukasz Drzewiński, Krzysztof Piotrowicz i Piotr Gęgotek oraz ze strony UKS Pro Futuro Warszawa Joanna Maciak i Maciej Kacprzak.

Joanna Maciak

Edukacja Pro Futuro