Polityka i społeczeństwo

Zlecone: IN WORK - wystawa poświęcona dynamice życia zawodowego

23.12.2011, 14:17aktualizacja: 23.12.2011, 14:17

Wystawa pt. IN WORK (W PRACY), prezentowana w Muzeum Techniki w Wiedniu, poświęcona jest oddziaływaniom i zmianom, jakie napotkać możemy w naszym życiu zawodowym. Imponujące obrazy i historyczne makiety opowiadają o ludziach i miejscach, w których pracują. Wystawa przedstawia unikatowe i nietypowe urządzenia używane w pracy oraz porusza problem hierarchii i źródeł zagrożeń w miejscu pracy, jak również działań służących zwiększaniu bezpieczeństwa pracowników. Wystawia omawia ponadto skutki zwiększonej mobilności i globalizacji zawodowej.

Interaktywna wystawa dla dzieci w wieku od 6 do 12 lat

Dzieci w wieku 6 - 12 lat mają okazję odkryć świat pracy, odwiedzając interaktywną wystawę na olbrzymim boisku sportowym. Na dzieci oczekuje mnóstwo ekscytujących, interaktywnych atrakcji - obecność obowiązkowa!

Katalog

Opublikowany został katalog z wystawy:

ISBN 978-3-85033-586-7 / Christian Brandstätter Verlag, Wiedeń

Do Państwa dyspozycji. Środowisko pracy i sztuki

Wystawa Muzeum Techniki w Wiedniu i ERSTE Stiftung [Fundacja FIRST]:

23 marca 2012 - luty 2013

Praca dotyczy nas wszystkich, a na jej temat krąży wiele opinii. Aby wzbogacić dyskusję, wiedeńskie Muzeum Techniki i fundacja ERSTE Stiftung chcą przełamać stereotypy. Do udziału w wystawie zaproszono czworo artystów, którzy wypowiedzą się na niezwykle skomplikowany temat, jakim jest życie zawodowe. Ciętych odpowiedzi na pytania dotyczące bieżących problemów udzielać będą w kontekście najnowszych osiągnięć technicznych.

Artyści:

- Ulrike Lienbacher (ur. w Oberndorfie)

- Anna Jermolaewa (ur. w St. Petersburgu)

- Daniel Knorr (ur. w Bukareszcie)

- Pavel Braila (ur. w Kiszyniowie)

Wstęp do muzeum jest bezpłatny dla wszystkich osób poniżej 19. roku życia

KONTAKT: