Zlecone: Jerome Ronze mianowany dyrektorem finansowym Oberthur Technologies

04.01.2012, 14:11aktualizacja: 04.01.2012, 14:11

NANTERRE, Francja - (BUSINESS WIRE) - Jerome Ronze został mianowany dyrektorem finansowym Oberthur Technologies decyzją Xaviera Drilhona, dyrektora generalnego firmy. Jerome będzie odpowiedzialny za wszelkie sprawy finansowe, prawne, podatkowe i ubezpieczeniowe. Zasiądzie również w Komitecie Wykonawczym spółki.

Zanim zasilił Oberthur Technologies, Jerome był dyrektorem finansowym Sperian Protection - spółki o zasięgu światowym, notowanej na paryskiej giełdzie z dochodami w wysokości 700 mln EUR i zatrudniającej 6 000 pracowników.

Nowy dyrektor finansowy zaczynał swoją karierę w Schlumberger, następnie przez ponad siedemnaście lat pracował dla Axalto/Gemalto we Francji, RPA, Ameryce Północnej i Azji - zdobył tam głęboką wiedzę i zrozumienie branży bezpieczeństwa teleinformatycznego, co jest ogromnym atutem dla Oberthur Technologies.

49-letni Jerome ukończył studia na ESCP (Ecole Superieure de Commerce de Paris).

Informacje o Oberthur Technologies

Firma Oberthur Technologies jest światowym liderem w dziedzinie bezpiecznych technologii: rozwijania systemów, rozwiązań i usług dla kart elektronicznych (karty płatnicze, SIM, karty dostępu, NFC...) oraz dla bezpiecznych dokumentów tożsamości - zarówno tradycyjnych, jak i elektronicznych (dowód osobisty, paszport, karty ubezpieczenia zdrowotnego). Firma Oberthur Technologies, utworzona w 1984 roku, zatrudnia 5 700 pracowników, posiada 50 biur handlowych na 5 kontynentach i obsługuje klientów w 140 krajach. Więcej informacji znajduje się na stronie: http://www.oberthur.com

Galeria zdjęć/multimediów dostępna na stronie: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50120568&lang=en

KONTAKT:

Oberthur Technologies