Zdrowie i styl życia

Zlecone: Procter & Gamble rozpoczyna ogólnoświatową kampanię pod hasłem "Dziękuję Ci, Mamo" z okazji Igrzysk Olimpijskich 2012 w Londynie

13.01.2012, 14:00aktualizacja: 13.01.2012, 14:00

Firma planuje zebrać 5 mln USD na rzecz sportów młodzieżowych i wsparcie ponad 150 lekkoatletów.

INNSBRUCK, Austria - (BUSINESS WIRE) - Firma Procter & Gamble (NYSE:PG), światowy partner Igrzysk Olimpijskich, zaangażowała się w dniu dzisiejszym w poprawę jakości życia codziennego mam na całym świecie, organizując kampanię pod hasłem "Dziękuję Ci, Mamo" z okazji Igrzysk Olimpijskich 2012 w Londynie.

Firma planuje zebrać 5 mln USD na rzecz wdrażania i wspierania programów promujących sporty młodzieżowe na całym świecie. Część z dochodów i darowizn wiodących marek firmy, takich jak Pampers(R), Tide(R), Gillette(R) i Pantene(R), będzie przeznaczona na pomoc dzieciom, które najbardziej potrzebują takiej pomocy. Oprócz tego, P&G pomoże tysiącom matek olimpijczyków w doświadczeniu Olimpiady 2012.

"Wierzymy, że za sukcesem każdego sportowca stoi jego niesamowita mama - powiedział Marc Pritchard, główny specjalista P&G ds. marketingu i budowania marki na świecie. - P&G pomaga matkom. Dzięki naszemu programowi "Dziękuję Ci, Mamo" będziemy wspierać nie tylko matki lekkoatletów olimpijskich, ale również wszystkie matki, które robią wszystko, co w ich mocy, aby ich dzieci miały jak najlepsze życie".

"Jestem niezmiernie zadowolony, widząc, jak bardzo P&G angażuje się w Ruch Olimpijski - powiedział prezes Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego Jacques Rogge. - Wspierając matki olimpijczyków, P&G pomaga samym lekkoatletom, a wsparcie udzielone młodym sportowcom udziela się również ich rodzinom. P&G każdego dnia zachęca tym samym ludzi do uprawiania lekkoatletyki, co niewątpliwie stanowi jedną z wartości olimpijskich".

P&G i jej marki będą również sponsorować ponad 150 lekkoatletów, którzy wezmą udział w kampaniach reklamowych i handlowych w celu zwiększenia sprzedaży i darowizn, dzięki którym wspierane będą sporty młodzieżowe. Do światowej klasy lekkoatletów sponsorowanych przez P&G i jej marki należą:

Michael Phelps ----------------- Stany Zjednoczone ------------ pływanie ------------- Head & Shoulders

Paula Radcliffe ----------------- Wielka Brytania ----------------- lekkoatletyka ------ Fairy i Pampers

Roger Federer ------------------ Szwajcaria ----------------------- tenis ------------------- Gillette

Jessica Ennis ------------------- Wielka Brytania -------------- lekkoatletyka ----- Olay

Lin Dan --------------------------- Chiny ------------------------------- badminton ------- Gillette

"Gdy byłem dzieckiem, sport odegrał kluczową rolę w moim życiu - powiedział 16-krotny medalista olimpijski oraz lekkoatleta Head & Shoulders, Michael Phelps, który zaczął pływać w wieku siedmiu lat. - W dzieciństwie zdiagnozowano u mnie ADHD, a sport był jedynym źródłem ujścia mojej energii. Wpłynęło to pozytywnie na moje życie zawodowe i osobiste”.

"Pragniemy stworzyć ruch ku czci mam, których pomoc przyczyniła się do zmiany sytuacji młodych sportowców na całym świecie" - dodał Marc Pritchard.

Więcej informacji na temat kampanii P&G "Dziękuję Ci, Mamo", łącznie ze zdjęciami i filmami, można znaleźć na stronie http://www.PGThankYouMomMediaCenter.com.

Informacje o Procter & Gamble

P&G wpływa na jakość życia 4,4 miliarda ludzi na całym świecie i ulepsza ja za pomocą swojego porfolio zaufanych marek dobrej jakości. Do wiodących marek firmy należą: Pampers(R), Tide(R), Ariel(R), Always(R), Whisper(R), Pantene(R), Mach3(R), Bounty(R), Dawn(R), Fairy(R), Gain(R), Pringles(R), Charmin(R), Downy(R), Lenor(R), Iams(R), Crest(R), Oral-B(R), Duracell(R), Olay(R), Head & Shoulders(R), Wella(R), Gillette(R), Braun(R), Fusion(R), Ace(R), Febreze(R) oraz Ambi Pur(R). P&G prowadzi działalność w około 80 krajach, a jej marki są dostępne w ponad 180 krajach na całym świecie.

Najnowsze i szczegółowe informacje na temat P&G i jej marek można znaleźć na stronie http://pg.com.

KONTAKT:

P&G: