Polityka i społeczeństwo

Zlecone: Pozew Mirus Biosciences przeciwko spółce Fugent oddalony za pośrednictwem kancelarii Haus, Roman and Banks, LLP

17.01.2012, 18:25aktualizacja: 17.01.2012, 18:25

MADISON, stan Wisconsin - (BUSINESS WIRE) - 14 września 2011 r. spółka Mirus Biosciences, LLC pozwała spółkę Fugent, LLC, oskarżając ją o naruszenie praw patentowych, a trzy miesiące później, 23 grudnia, pełnomocnicy Mirus Biosciences, LLC złożyli wniosek o oddalenie skargi za pośrednictwem prawników z kancelarii Haus, Roman and Banks, LLP.

Mirus Bio, LLC przeciwko Fugent, LLC, sprawa nr 11-CV-630-slc, Sąd Okręgowy, zachodni okręg stanu Wisconsin.

W złożonym przez siebie pozwie firma Mirus stwierdziła naruszenie praw patentowych na produkcję i sprzedaż specyfiku Fugene(R)6. Fugent jest wyłącznym producentem Fugene(R)6 i Fugene(R)HD. Fugent może teraz prowadzić sprzedaż Fugene(R)6 i Fugene(R)HD bez żadnych roszczeń prawnych ze strony Mirus. Spór został rozstrzygnięty na korzyść Fugent bez konieczności zapłaty odszkodowania lub innej formy zadośćuczynienia na rzecz Mirus.

Produkty Fugene(R) są powszechnie używane, a odniesienia do nich znajdują się w tysiącach publikacji, w tym w ponad 1 300 amerykańskich patentach i prawie 3 700 wnioskach patentowych opublikowanych w USA.

Dystrybucją produktów Fugene(R)6 i Fugene(R)HD zajmuje się Promega Corporation.

Fugene(R) to zarejestrowany znak handlowy spółki Fugent, LLC, której siedziba znajduje się w Madison w stanie Wisconsin (USA).

KONTAKT:

Haus, Roman and Banks, LLP