Zlecone: Vectra wybiera usługę dostarczania treści MediaHawk VX firmy Concurrent

25.01.2012, 15:30aktualizacja: 25.01.2012, 15:30

- Firma Concurrent pozyskuje nowego dużego klienta w Europie Środkowej;

- Vectra uruchomi platformę Concurrent MediaHawk(TM) VX na początku 2012 roku;

- Takie rozwiązanie umożliwi firmie przejście na dostarczanie usług typu multiscreen.

ATLANTA, 25 stycznia 2012 r. /PRNewswire/ - Firma Concurrent (NASDAQ: CCUR) (http://www.ccur.com/), światowy lider w dziedzinie rozwiązań wizualnych i medialnych, ogłosiła, że drugi co do wielkości, polski wielosystemowy operator kablowy Vectra wybrał rozwiązanie w zakresie jednolitego dostarczania treści Concurrent MediaHawk(TM) VX. Vectra planuje uruchomić system abonentom swoich pakietów telewizyjnych w pierwszym kwartale 2012 r., a w przyszłości zamierza skorzystać z tej samej platformy do wspierania usług multiscreen.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20110317/CL67141LOGO)

"Zainteresowanie wysokiej jakości usługami wideo na życzenie (VOD) w Polsce rośnie bardzo szybko i dotyczy zarówno ekranów telewizyjnych, jak i urządzeń połączonych - powiedział prezes Vectry, Tomasz Żurański. - Concurrent oferuje innowacyjne rozwiązanie dostarczania treści, które łączy najlepsze w swojej klasie rozwiązanie VOD dla środowisk telewizyjnych z nową funkcjonalnością multiscreen, która umożliwi nam również w przyszłości obsługiwanie komputerów, tabletów i smartfonów. Sądzimy, że oprogramowanie Concurrent jest jedynym, które może pomóc nam zrealizować zarówno nasze doraźne potrzeby, jak i długoterminowe cele strategiczne, w miarę jak będziemy poszerzać ofertę usług wideo dla naszych abonentów".

Firma Vectra z siedzibą w Gdyni jest dostawcą telewizji kablowej, internetu stacjonarnego i mobilnego oraz operatorem telefonii stacjonarnej dla ponad 800 000 abonentów w całej Polsce. Niedawno firma stała się również wirtualnym operatorem telefonii komórkowej (MVNO, Mobile Virtual Network Operator), rozszerzając swoją ofertę o czwartą usługę - telefonię mobilną.

"Vectra odznacza się jasną strategią rozwoju, a MediaHawk pozwoli jej skutecznie konkurować w walce o nowych klientów na arenie rozwiązań multiscreen - podkreślił Dan Mondor, prezes i dyrektor generalny Concurrent. - W procesie rozszerzania zasięgu naszych produktów w Europie, Vectra stanie się dla nas ważną wizytówką i doskonałym przykładem naszych umiejętności wdrażania rozwiązań, które rozwijają się i ewoluują wraz z potrzebami naszych klientów".

Informacje o firmie Concurrent

Firma Concurrent (NASDAQ: CCUR) jest światowym liderem w zakresie dostarczania tzw. usług multiscreen, zarządzania danymi medialnymi i tworzenia systemów czasu rzeczywistego. W oparciu o solidne fundamenty ohonorawane nagrodą Emmy w dziedzinie technologii, dostawcy usług, treści i inne podmioty w całym ekosystemie usług wideo zyskują wysokiej klasy technologie dystrybucji treści, dostarczania wideo typu multiscreen, aplikacji przepływu treści i wideo na życzenie. Dodatkowo, rozwiązania w zakresie danych medialnych dostarczają udziałowcom mediów całościowy obraz korzystania z usług wideo przez ich klientów, dając możliwość czerpania dodatkowych zysków. Rozwiązania wideo firmy Concurrent opierają się na bogatej tradycji technologii czasu rzeczywistego, która od ponad czterdziestu lat wspiera rozwiązania dla sektorów: lotniczego i kosmicznego, obronnego, samochodowego, transportowego, energetycznego oraz finansowego. Siedziba Concurrent znajduje się w Atlancie, a jej biura w Ameryce Północnej, Europie i Azji. Więcej informacji znajduje się na stronie http://www.ccur.com lub na Twitterze http://www.twitter.com/Concurrent_CCUR.

Niektóre wypowiedzi zawarte lub wzmiankowane w niniejszej informacji mogą stanowić "wypowiedzi prognozujące" w znaczeniu przepisów o papierach wartościowych. Wypowiedzi dotyczące przyszłych wydarzeń, postępów lub naszych przyszłych wyników, jak również naszych oczekiwań, opinii, planów, szacunków lub prognoz związanych z przyszłością stanowią wypowiedzi prognozujące w znaczeniu określonym przez te przepisy. Niniejsze wypowiedzi prognozujące zawierają m.in. wypowiedzi odnoszące się do naszych produktów i do postępów w ich opracowywaniu. Wszelkie wypowiedzi prognozujące obarczone są pewnym ryzykiem i niepewnością, w związku z czym rzeczywiste wydarzenia mogą znacznie odbiegać od tych prognozowanych. Do takich czynników ryzyka i niepewności zalicza się nasza zdolność do wypełnienia planów i żądań klientów oraz cele w zakresie zastosowania i integracji.

Istotne czynniki ryzyka zostały omówione w naszym Formularzu 10-K złożonym do Amerykańskiej Komisji Papierów Wartościowych i Giełd 30 sierpnia 2011 r. i mogą być również omawiane w kolejnych dokumentach składanych w tej Komisji. Czynniki ryzyka omówione w Formularzu 10-K pod nagłówkiem "Czynniki ryzyka" są wyraźnie włączone do niniejszej informacji prasowej poprzez odniesienie. Nasze wypowiedzi prognozujące oparte są na obecnych przewidywaniach i opierają się jedynie na stanie z dnia ich sformułowania. Nie zobowiązujemy się do publicznej aktualizacji lub korekty jakichkolwiek wypowiedzi prognozujących ze względu na przyszłe wydarzenia, nowe informacje ani inne przyczyny.

Concurrent, Concurrent Computer Corporation oraz logo firmy są zarejestrowanymi znakami firmowymi Concurrent. Wszelkie inne nazwy produktów Concurrent są znakami firmowymi Concurrent, natomiast wszelkie nazwy innych produktów są znakami firmowymi lub zarejestrowanymi znakami firmowymi ich odpowiednich właścicieli.

Źródło: Concurrent

KONTAKT: