Zlecone: DAZ3d.com przedstawia nową wersję oprogramowania 3D Model Pro Suite współpracującą z Adobe(R) Photoshop(R)

15.03.2012, 11:01aktualizacja: 15.03.2012, 11:01

SALT LAKE CITY - (BUSINESS WIRE) - Firma Digital Art Zone (DAZ) poinformowała dzisiaj o udostępnieniu nowego 3D Model Pro Suite, który jest kompatybilny z Adobe(R) Photoshop(R), na stronie DAZ3D.com.

Ta kompleksowa oferta jest następstwem przełomowego posunięcia polegającego na darmowym udostępnieniu pełnej wersji najpopularniejszego oprogramowania 3D tej firmy, w tym aplikacji DAZ Studio 4 Pro, Bryce 7 Pro, Hexagon 2.5.

Teraz użytkownicy programu Photoshop mogą w pełni korzystać z możliwości, które daje im pakiet 3D Model Pro Suite (http://www.daz3d.com/i/3d-models/-/photoshop-3d-model?item=14060), zawierający:

- Victoria 5 Pro Bundle (http://www.daz3d.com/i/3d-models/?item=13497);

- Genesis Starter Bundle (http://www.daz3d.com/i/3d-models/-/genesis-starter-bundle?item=13936);

- Ethnicity for Genesis Bundle (http://www.daz3d.com/i/shop/itemdetails/?item=13899).

"Firma Digital Art Zone była świadkiem ogromnego popytu na promocję swojego darmowego oprogramowania 3D (http://www.daz3d.com/i/3d/free-3d-software-overview) - powiedział James Thornton, dyrektor generalny firmy DAZ. - Rozdaliśmy oprogramowanie o wartości ponad 150 mln USD, a w ciągu ostatnich 30 dni pakiet DAZ Studio 4 został pobrany przez przeszło 200 000 nowych użytkowników".

Thornton dodał: "Opracowany przez nas pakiet 3D Model Pro Suite zawiera wszystkie elementy potrzebne do dołączenia Victorii 5, najczęściej wykorzystywanego żeńskiego modelu 3D, do obrazów tworzonych za pomocą oprogramowania Adobe Photoshop (http://www.daz3d.com/i/explore/story-shannon-maer?home_f_btn=user-stories)".

"Wykorzystanie grafiki trójwymiarowej staje się coraz popularniejsze wśród kreatywnych profesjonalistów - mówi Zorana Gee, manager produktu w firmie Adobe. - Rozwiązania DAZ 3D świetnie współpracują z pakietem Adobe Photoshop, umożliwiając grafikom szybkie tworzenie fotorealistycznych obrazów 3D i dając jednocześnie oszczędność czasu i pieniędzy".

Ceny i dostępność

Możliwość bezpłatnego pobrania pakietu 3D z DAZ3D.com przedłużono do 31 marca 2012 r. Każdy ściągający ma prawo do późniejszych aktualizacji oraz atrakcyjnych cen aktualizacji przyszłych wersji każdego z produktów. 3D Model Pro Suite jest dostępny za 149,99 USD, podczas gdy wartość detaliczna tego produktu wynosi ponad 230 USD.

Informacje na temat Digital Art Zone

Firma Digital Art Zone (DAZ) jest wiodącym dostawcą oprogramowania oraz treści 3D. Wydaje ona DAZ Studio, łatwe w użyciu i wydajne narzędzie programowe z prostym interfejsem użytkownika. Oprogramowanie to pozwala artystom cyfrowym dodawać oraz zmieniać modele oraz morfy, dostosowywać tekstury używane do tworzenia modeli 3D, dodawać i dopasowywać cieniowanie oraz dostrajać proces renderowania. Niezależnie od artystycznego przygotowania, firma DAZ daje każdemu możliwość szybszego tworzenia lepszej grafiki dzięki swoim skutecznym narzędziom oraz oferowanej zawartości. Więcej informacji znajduje się na stronie: http://www.daz3d.com.

Adobe i Photoshop to znaki towarowe zarejestrowane lub będące własnością Adobe Systems Incorporated (http://www.adobe.com/) na terenie Stanów Zjednoczonych i/lub innych krajów.

Uwagi dla wydawców:

Prezentacja oprogramowania, modeli i grafik trójwymiarowych dostępna jest pod adresem: http://www.daz3d.com/i/3d/3d-model-press-assets/.

Opinie użytkowników pakietu DAZ 3D: http://www.daz3d.com/i/explore/story-shannon-maer?home_f_btn=user-stories.

KONTAKT:

Dla prasy: