Zlecone: ISOF na smartfonie Samsung Galaxy S II

02.04.2012, 11:00aktualizacja: 02.04.2012, 11:00

Firma HEUTHES prowadzi obecnie prace badawczo-rozwojowe nad zgodnością najnowszych smartfonów i obsługiwanych przez nie przeglądarek z systemem ISOF. W tym celu utworzone zostało dedykowane środowisko testowe do badania kompatybilności ISOF z oferowanymi na rynku rozwiązaniami. Decyzja została podjęta w ślad za niezwykle szybkim rozwojem urządzeń opartych o systemy Android oraz iOS i wykorzystujących przeglądarki Chrome, Firefox i Safari. Doświadczenia zebrane podczas testów na smartfonach Nokia N900, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy Note oraz iPhone i iPad są zachęcające. Przykładowy, firmowy test szybkości przeglądarki osiągnął wartość 1000 w Samsung Galaxy S II, jeszcze do niedawna dostępną tylko w PC.

Obecny na rynku od 2000 r. system ISOF jest przystosowany i doskonale sprawdza się w pracy w dużych magazynach, handlu detalicznym i hurtowym oraz usługach. Z kolei powszechne na rynku biznesowym tablety i smartfony są idealnymi urządzeniami dla technologii Client-Web-Server w której pracuje ISOF. Wydaje się, że kombinacja urządzeń mobilnych i systemu ISOF idealnie sprawdzi się w środowisku użytkowników komercyjnych. W systemie ISOF na smartfonach wykorzystujących Firefox od wersji 11. z użyciem gestów multitouch jest możliwe wyświetlenie dowolnej informacji z systemu, w tym z CRM, Sprzedaży, Zamówień, FK, DMS, Centrum Dowodzenia i innych. Dzięki obsłudze swobodnie definiowalnych elektronicznych formularzy można wypełniać je wprost w smartfonie i wysyłać od razu do baz danych w centrali. Smartfon staje się tym samym wygodnym narzędziem zbierania informacji "w terenie".

System dopasowany do smartfonów można już testować na wersji demonstracyjnej dostępnej ze strony http://www.isof.pl.

Źródło informacji: HEUTHES Sp. z o.o.

Data publikacji 02.04.2012, 11:00
Źródło informacji PAP