Zlecone: TCL nawiązuje innowacyjne partnerstwo z firmą IKEA

18.04.2012, 19:58aktualizacja: 18.04.2012, 19:58

MEDIOLAN - (BUSINESS WIRE) - Firma TCL zainicjowała partnerstwo z IKEA - globalną firmą zajmującą się wyposażeniem wnętrz - celem opracowania nowej koncepcji salonów złożonej z kompletnych rozwiązań obejmujących odbiorniki TV, systemy nagłośnienia oraz elementy umeblowania.

Jako producent telewizorów, systemów nagłośnienia oraz odtwarzaczy Blu-Ray firma TCL wspólnie z firmą IKEA zamierza włączyć do swojej oferty zintegrowaną technologię w połączeniu z rozwiązaniami z zakresu umeblowania.

Nowe i innowacyjne partnerstwo dla TCL

Nowe partnerstwo z firmą IKEA jest naturalnym wyborem dla firmy TCL, której celem jest zaoferowanie klientom w przystępnej cenie nowego doświadczenia z zakresu innowacyjnych rozwiązań TV. Dzięki temu ten innowacyjny pomysł odzwierciedla aspiracje firmy TCL - THE CREATIVE LIFE - wprowadzenia innowacyjnego oraz kreatywnego wzornictwa przy udoskonaleniu swoich rozwiązań technologicznych i płynnego połączenia ich we wnętrzach mieszkań klientów. Dzięki temu firma TCL jest wciąż nagradzana przez znane, światowe organizacje, takie jak: IF, Red Dot czy CES.

Według Thomsona Li, przewodniczącego grupy TCL: "To partnerstwo odzwierciedla nasze zaangażowanie, by umożliwić każdemu odkrywanie nowego świata rozrywki oraz usług w ramach innowacyjnego wzornictwa z możliwością płynnego zintegrowania ich z wnętrzem państwa domów".

"Firma TCL jest dużym i kompetentnym dostawcą, który szybko zrozumiał nasze ambicje stworzenia wyjątkowych i całościowych rozwiązań w zakresie umeblowania wnętrz oraz wsparła nas w dokonaniu właściwych wyborów, także dzięki opracowaniu i produkcji tych artykułów" - powiedział Marcel Godfroy, koordynator projektu z siedziby firmy IKEA w Szwecji.

TCL: marka oferująca klientom rozwiązania w przystępnych cenach

Przykładami ducha innowacji TCL są oferowane przez firmę telewizory Smart TV opracowane w oparciu o najnowocześniejsze technologie stosujące rozwiązania oparte na chmurze (cloud computing), intuicyjny interfejs graficzny, wbudowane urządzenie WiFi, które pozwala klientom w prosty i płynny sposób połączyć się za pośrednictwem Internetu z nowym światem rozrywki i interaktywnych usług.

Informacje o firmie TCL

TCL jako ekspert posiadający globalne doświadczenie w zakresie telewizorów oraz odtwarzaczy Blu-Ray/DVD.

Założona w 1981 roku w Chinach firma TCL zatrudnia obecnie ponad 50 000 osób w ponad 80 oddziałach, w tym w 7 ośrodkach badawczo-rozwojowych, 17 bazach produkcji i w ponad 40 biurach sprzedaży na całym świecie. Obecnie firma TCL jest największym producentem odtwarzaczy DVD i Blu-Ray i jednym z największych producentów telefonów komórkowych oraz odbiorników TV na świecie, która w 2011 roku sprzedała ponad 10 milionów monitorów płaskoekranowych. TCL kontroluje całość linii produkcyjnej odbiorników TV za pomocą najnowocześniejszego panelu wykorzystującego w fabrykach technologię TFT LCD oraz moduł LED. Te warte 5 miliardów USD inwestycje gwarantują nie tylko idealną integrację poszczególnych paneli z całokształtem projektu systemu, lecz także podnoszą wydajność oraz jakość produkcji.

KONTAKT:

TCL