Zlecone: SPATIALinfo dostarczy firmie Globe Telecom rozwiązania przestrzenne na potrzeby realizowanego przez nią projektu zarządzania infrastrukturą fizyczną sieci światłowodowej

20.04.2012, 14:23aktualizacja: 20.04.2012, 14:23

ENGLEWOOD, stan Kolorado - (BUSINESS WIRE) - firma SPATIALinfo (http://www.spatialinfo.com), znana z serii produktów spatialSUITE (http://www.spatialinfo.com/products/spatialsuite.html), dostarczy Globe Telecom (http://www.globe.com.ph/home?jsid=036E662BEC517CA94163DF7C91F498F1.41334914883351) geoprzestrzenny system zarządzania infrastrukturą fizyczną sieci światłowodowej, dzięki czemu Globe Telecom zyska lepszą jakość ewidencjonowania danych w sieci fizycznej. Przełoży się to na zwiększoną wydajność operacyjną, skróci średni czas naprawy poprzez integrację z oprogramowaniem zarządzania jakością, a także skróci czas przerw w realizacji usług dzięki zintegrowaniu z istniejącymi systemami sieci (OSS) Global Telecom. Produkty z serii spatialSUITE zyskują coraz większą popularność w branży telekomunikacyjnej w zakresie zarządzania fizyczną infrastrukturą dostawców usług sieciowych. Już ponad 50 firm na całym świecie korzysta z rozwiązań (http://www.spatialinfo.com/solutions/solutions.html) SPATIALinfo w celu zwiększenia wydajności i efektywności w zakresie obsługi i zarządzania sieciami światłowodowymi, miedzianymi oraz hybrydowymi sieciami światłowodowo-koncentrycznymi.

"To, że firma Globe Telecom wybrała SPATIALinfo na swojego dostawcę rozwiązań z zakresu zarządzania infrastrukturą fizyczną sieci, potwierdza rosnącą pozycję produktów z serii spatialSUITE w branży telekomunikacji - powiedział Don Wadas, wiceprezes wykonawczy ds. sprzedaży i marketingu w firmie SPATIALinfo. - Jesteśmy zaszczyceni tym, że do naszej wciąż rosnącej bazy klientów na całym świecie dołączyła również firma Globe Telecom" - dodał.

Jak twierdzi Robert Tan, główny specjalista ds. technicznych w Globe Telecom: "Projekt ten stanowi strategiczne dopasowanie do ogólnej struktury naszych systemów sieci, umożliwiając nam w przyszłości dalsze usprawnienie działań operacyjnych oraz skuteczne wykorzystanie informacji geoprzestrzennych. System zarządzania fizyczną infrastrukturą sieci pozwoli nam na oszczędniejsze lokalizowanie, projektowanie i wdrażanie planów rozbudowy sieci poprzez przeorientowanie stosowanych przez nas dotychczas procesów technologicznych w kierunku wysoce zautomatyzowanych rozwiązań, na czym w rezultacie skorzystają nasi klienci".

W realizacji projektu SPATIALinfo skorzysta z pomocy partnerów - Ark One (http://www.ark-one.com/) i Apex CoVantage ()http://www.apexcovantage.com/index.asp.

Informacje o SPATIALinfo (http://www.spatialinfo.com/company/about.html)

SPATIALinfo opracowuje rozwiązania z zakresu oprogramowania, które pomagają usługodawcom z branży telekomunikacyjnej w planowaniu, projektowaniu, budowaniu i obsługiwaniu fizycznej infrastruktury ich sieci. W pełni zintegrowany pakiet oprogramowania z serii spatialSUITE ułatwia specjalistom pracę nad mapowaniem, modelowaniem i zarządzaniem kompleksowymi sieciami światłowodowymi, miedzianymi i koncentrycznymi, zapewniając przedsiębiorstwom powszechny dostęp do aktualnych i precyzyjnych danych dotyczących funkcjonowania sieci. Firma SPATIALinfo ma stale rosnącą bazą klientów i kontaktów biznesowych, dzięki czemu zyskała już rangę światowego lidera w dziedzinie dostarczania produktów gotowych do użytku, które gwarantują pewny zwrot z inwestycji.

Informacje o Globe Telecom (http://www.globe.com.ph/home?jsid=036E662BEC517CA94163DF7C91F498F1.41334916419206)

Globe Telecom, z siedzibą na Filipinach, to wiodący na świecie dostawca pełnego zakresu usług telekomunikacyjnych. Swoje usługi - obejmujące całe spektrum produktów i usług telekomunikacyjnych, w tym telefonii komórkowej, łączy stałych, szerokopasmowych, Internetu, transmisji danych oraz usług zarządzanych - świadczy na rzecz klientów indywidualnych oraz przedsiębiorstw. Globe Telecom należy do kapitału Ayala Corporation i Singapore Telecom, będących uznanymi liderami na rynku krajowym i regionalnym. Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://www.globe.com.ph, Twitterze: http://twitter.com/talk2Globe lub Facebooku: http://facebook.com/GlobePH.

KONTAKT:

SPATIALinfo