Zlecone: DAZ 3D rewolucjonizuje odzież 3D za pomocą Genesis Supersuit

25.05.2012, 15:25aktualizacja: 25.05.2012, 15:25

DRAPER, Utah - (BUSINESS WIRE) - Firma Digital Art Zone (DAZ) ogłosiła dzisiaj Genesis(TM) Supersuit - rewolucyjny produkt dedydkowany do darmowego oprogramowania DAZ Studio(TM), ukazujący nowe oblicze odzieży 3D. Genesis(TM) Supersuit pozwala użytkownikom na utworzenie praktycznie nieograniczonej liczby projektów kostiumów. 1 lutego 2012 r. DAZ ogłosił swoją ofertę darmowego oprogramowania 3D (http://www.daz3d.com/products/daz-studio/daz-studio-what-is-daz-studio), która spotkała się z zainteresowaniem ponad 250 000 nowych użytkowników.

Używając najnowocześniejszej technologii cieniowania, użytkownicy mogą dodać zadziwiającą liczbę materiałów, w tym metale szlachetne i futra. Linia produktowa oferuje różnorodność skonfigurowanych fabrycznie zestawów odzieży z zakresu fantasy, superbohaterów i science fiction. Użytkownik może także stworzyć kostium, używając własnej wyobraźni. Genesis Supersuit (http://www.daz3d.com/shop/3d/3d-genesis-supersuit), stworzony po to, aby wesprzeć nowoczesną, międzyplatformową architekturę 64-bitową, jest dostępny w sklepach DAZ w cenie od 39,95 USD.

"Genesis Supersuit to największy postęp w technologii odzieży 3D od czasu wprowadzenia oryginalnego DAZ body suit - powiedział Matt Wilburn, główny kierownik DAZ ds. marketingu. - Jeszcze nie było na rynku takiego produktu jak ten. Pokazaliśmy go wielu najlepszym na świecie artystom 3D, którzy są zachwyceni wszechstronnością i wartością tego produktu".

Zasadniczym elementem Genesis Supersuit jest prawie 100 inteligentnych stref materiałów, które zapewniają największą dostępność do wysoce konfigurowalnej odzieży 3D. Każda strefa może zostać zmieniona pod względem rozmiaru, kształtu i materiału, co daje prawie nieskończoną liczbę kombinacji. Strefy głowy i twarzy mogą zostać przekształcone w kaski, maski lub okulary. Strefy ciała można z kolei przekształcać we wszystko, na przykład w futurystyczną zbroję czy futrzane kostiumy.

Ceny i dostępność

Genesis Supersuit jest już dostępny i kosztuje od 39,95 USD za pakiet Starter Bundle do 199,95 USD za pakiet Pro Suite. Dostępne są również kolekcje skonfigurowanych fabrycznie kostiumów, materiałów i otoczeń do tworzenia sztuki i animacji w stylistyce fantasy, science-fiction oraz superbohaterów. Pełną ofertę i szczegóły dotyczące produktów można znaleźć na stronie: http://www.daz3d.com/supersuit.

Digital Art Zone (DAZ) jest wiodącym dostawcą oprogramowania oraz treści 3D. Firma wydaje DAZ Studio - wydajne i łatwe w obsłudze narzędzie programowe z prostym interfejsem użytkownika. Oprogramowanie to pozwala artystom cyfrowym dodawać oraz zmieniać modele oraz morfy, dostosowywać tekstury używane do tworzenia modeli 3D, dodawać i dopasowywać cieniowanie oraz dostrajać proces renderowania. Niezależnie od artystycznego przygotowania, firma DAZ daje każdemu możliwość szybszego tworzenia lepszej grafiki dzięki swoim skutecznym narzędziom oraz oferowanej zawartości. Więcej informacji znajduje się na stronie: http://www.daz3d.com.

Uwagi dla wydawców

Darmowe oprogramowanie 3D: http://www.daz3d.com/products/daz-studio/daz-studio-what-is-daz-studio

Zdjęcia prasowe odzieży 3D Genesis Supersuit: http://shop.daz3d.com/?post_type=landing_page&p=2375

Zdjęcia/galeria multimedialna: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50284022&lang=en