Zlecone: Unison wybiera Silver Spring Networks do realizacji inteligentnych sieci energetycznych w Nowej Zelandii

27.08.2012, 20:24aktualizacja: 27.08.2012, 20:24

Otwarte rozwiązanie sieciowe IPv6 poprawi niezawodność i automatyzację sieci oraz przyniesie korzyści dla klientów.

HASTINGS, Nowa Zelandia oraz REDWOOD CITY, Kalifornia - (BUSINESS WIRE) - Firma Silver Spring Networks, wiodąca platforma sieciowa i dostawca rozwiązań w zakresie inteligentnych sieci energetycznych, ogłosiła dzisiaj, że została wybrana przez Unison do realizacji projektu inteligentnych sieci energetycznych w Nowej Zelandii. Rozwiązanie sieciowe IPv6 oparte na standardach, które proponuje Silver Spring, zostanie uruchomione na całym obszarze obsługiwanym przez Unison (Zatoka Hawke’a, Rotorua i Taupo). Premiera inteligentnych sieci Unison poprawi niezawodność i jakość usług oferowanych klientom, usprawni zarządzanie elementami sieci energetycznej i przyniesie zwiększoną ogólną efektywność energetyczną.

"Jesteśmy zaszczyceni, że będziemy partnerami Unison w dostarczaniu opartej na standardach platformy sieciowej, która będzie wspierać jej innowacyjną strategię inteligentnych sieci energetycznych - powiedział Scott Lang, dyrektor generalny Silver Spring Networks. - Unison realizuje infrastrukturę inteligentnych sieci, w oparciu o którą w przyszłości dostarczy innowacje swoim klientom i przyczyni się do zbudowania pozycji Nowej Zelandii jako wzoru do naśladowania w zakresie nowoczesnych, wydajnych i jeszcze bardziej inteligentnych sieci energetycznych".

"Firma Silver Spring Networks uznawana jest za światowego lidera w branży. Tworzona przez firmę, oparta na standardach infrastruktura pozwala nam na wykorzystanie pojedynczej platformy do dostarczania poprzez sieci energetyczne wielu aplikacji i rozwiązań - powiedział Ken Sutherland, dyrektor generalny Unison Group. - W połączeniu z naszą infrastrukturą światłowodową, platforma sieciowa Silver Spring stanie się kamieniem milowym dla naszej inteligentnej sieci energetycznej, umożliwiając komunikację w czasie rzeczywistym poprzez urządzenia sieciowe, jak również bieżące monitorowanie stanu i jakości usług świadczonych klientom".

Realizacja wykorzystuje technologię sieciową Gen4, opracowaną przez Silver Spring, która oferuje zwiększoną wydajność, niezawodność i bezpieczeństwo. Oparta na standardach platforma sieciowa IPv6 firmy Silver Spring obsługuje różnorodne rozwiązania i aplikacje, które ukierunkowane są na zwiększenie wydajności sieci energetycznych i poprawę efektywności energetycznej. Sprawdzone technologie Silver Spring, rosnąca grupa partnerów firmy i znaczny poziom przyswojenia jej rozwiązań przez klientów doprowadziły do tego, że obecnie ze "Smart Energy Platform" korzysta ponad 12 milionów domów i firm na całym świecie.

Dołącz do dyskusji o Silver Spring Networks

- Śledź @SilverSpringNet na Twitterze;

- Polub Silver Spring Networks na Facebooku pod adresem: http://www.facebook.com/silverspringnetworks.

Informacje o Unison

Firma Unison Networks Limited - występująca pod szyldem Unison - jest właścicielem, projektantem, zarządcą i operatorem sieci energetycznej obsługującej regiony Zatoki Hawke’a, Taupo i Rotorua w Nowej Zelandii. Obszar objęty siecią rozciąga się na długość ponad 9 000 km i obejmuje ponad 108 000 klientów, dostarczając ok. 1 678 GWh elektryczności rocznie, co stawia Unison wśród największych dostawców energii w Nowej Zelandii. Unison służy społeczności i oferuje swoje usługi w tym sektorze przemysłu już od ponad 80 lat.

Informacje o Silver Spring Networks

Silver Spring Networks to wiodąca platforma sieciowa i dostawca usług dla inteligentnych sieci energetycznych. Dzięki swojej pionierskiej platformie sieciowej opartej na IPv6, firma Silver Spring połączyła już ponad 12 milionów gospodarstw domowych i przedsiębiorstw na całym świecie w dążeniu do osiągnięcia większej efektywności energetycznej dla dobra naszej planety. Innowacyjne produkty Silver Spring pozwalają operatorom na zwiększenie wydajności i integrację odnawialnych źródeł energii, dają też klientom możliwość monitorowania i zarządzania zużyciem energii. Rozwiązania Silver Spring Networks stosuje większość operatorów na całym świecie, w tym Baltimore Gas & Electric, CitiPower & Powercor, Commonwealth Edison, Florida Power & Light, Jemena Electricity Networks Limited, Pacific Gas & Electric, Pepco Holdings, Inc. oraz United Energy. Więcej informacji znajduje się na stronie: http://www.silverspringnet.com.

KONTAKT:

Silver Spring Networks