Fluke Biomedical wprowadza na rynek lekki, przenośny oscyloskop 190M Medical ScopeMeter(R)

07.09.2012, 14:06aktualizacja: 07.09.2012, 14:06

EVERETT, Waszyngton, 6 września 2012 r. /PRNewswire/ - Fluke Biomedical, globalny dostawca sprzętu pomiarowego i testowego, ogłosił dziś premierę nowego, przenośnego oscyloskopu 190M Medical ScopeMeter (http://www.flukebiomedical.com/Biomedical/usen/Events/Promos/190M-Oscilloscope.htm?trck=twosteps). Zaprojektowany tak, aby uprościć diagnostykę z wykorzystaniem urządzeń do obrazowania medycznego, wielofunkcyjny oscyloskop 190M przedstawia skomplikowane dane w czytelnej formie, znacznie ułatwiając komputerowe testy w warunkach szpitalnych.

(Zdjęcie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120906/SF69774)

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120130/SF43337LOGO-b)

"Ograniczenie liczby wymian podzespołów lub skrócenie okresu wyłączenia z pracy nawet o pół dnia da placówce klinicznej oszczędności znacznie przewyższające koszt urządzenia 190M - mówi Hongbo Chen, menedżer ds. produktu w firmie Fluke Biomedical. - Aby zminimalizować okresy przestojów i koszty napraw, należy ustalić przyczynę problemu tak szybko, jak to możliwe. Narzędzie testujące 190M Medical ScopeMeter posiada szereg wyjątkowych funkcji, które pozwolą szybko ustawić zakres testu i zdiagnozować wszelkie problemy, takie jak zdarzenia cykliczne, wahania sygnału czy dryfy. Dzięki 190M rozwiązywanie usterek jest po prostu znacznie łatwiejsze".

Obecnie stosowany sprzęt obrazujący wykorzystuje zaawansowane, powiązane ze sobą technologie, takie jak sieci cyfrowe i wideo. Dlatego też produkty te wymagają równie wyrafinowanych urządzeń do testowania w celu zapewnienia ich poprawnego działania oraz bezpieczeństwa pacjentów. Dzięki ręcznemu oscyloskopowi 190M Medical ScopeMeter (http://www.flukebiomedical.com/Biomedical/usen/Events/Promos/190M-Oscilloscope.htm?trck=twosteps) prowadzenie skomplikowanych analiz danych, wymaganych przy testowaniu przyrządów obrazujących, jest proste i szybkie. Urządzenie łączy w sobie funkcjonalność cyfrowego multimetru z wydajnością oscyloskopu stacjonarnego i możliwościami elektronicznego rejestratora w zakresie cyfrowego przechowywania/analizy danych. Techniczny pracownik terenowy może więc szybko i dokładnie określić przyczynę nawet najbardziej skomplikowanego problemu. Urządzenie 190M, zaprojektowane z myślą o testowaniu przyrządów obrazujących i rozwiązywaniu problemów w jakości zasilania, mierzy krótkie impulsy, sygnały czasowe i dokonuje 3-fazowych pomiarów mocy, jak również posiada system badania szumów nieustalonych i elektrycznych. Analiza kształtu fali, przedstawiona w formie wizualizacji o wysokiej rozdzielczości, umożliwia szybkie sprawdzenie wydajności, a precyzyjnie nałożone kształty fal pozwalają natychmiastowo ustalić, czy badane urządzenie spełnia wymogi wydajnościowe. Rejestracja sygnałów w danym przedziale czasowym wykazuje usterki niewykrywalne przez zwykłe multimetry, a dzięki funkcji nagrywania błędów oscyloskop 190M można ustawić na odbiór usterek w podłączonym do niego urządzeniu.

Więcej informacji na temat nowego przenośnego oscyloskopu 190M Medical ScopeMeter oraz materiały demonstracyjne/szkoleniowe dotyczące produktu znaleźć można pod adresem: http://www.flukebiomedical.com/twosteps.

Informacje o Fluke Biomedical

Fluke Biomedical jest wiodącą firmą specjalizującą się w globalnych dostawach sprzętu pomiarowego i testowego oraz usług dla branży medycznej. Dążymy do tego, aby stać się najlepszym dostawcą innowacyjnych rozwiązań służących podnoszeniu jakości usług medycznych na całym świecie. Oferujemy swoje usługi inżynierom biomedycznym, technikom ds. zapewnienia jakości, fizykom medycznym, onkologom i pracownikom ds. bezpieczeństwa radiologicznego. Nieustannie staramy się rozszerzać ofertę naszych rozwiązań, aby pomagać coraz szerszej grupie specjalistów z zakresu zdrowia i bezpieczeństwa. Więcej informacji o Fluke Biomedical znajduje się na stronie: http://www.flukebiomedical.com.

Źródło: Fluke Corporation

KONTAKT: