Firma Life Fitness przedstawia urządzenie cardio, możliwe do przystosowania dla konkretnej osoby, z nowymi konsolami Discover(TM), produktami opartymi na otwartej platformie

10.10.2012, 16:05aktualizacja: 10.10.2012, 16:05

Nowej generacji sprzęt cardio jest pierwszym urządzeniem tego typu, które zostało zsynchronizowane z urządzeniami z systemem Android(TM).

SCHILLER PARK, Ill. - (BUSINESS WIRE) - Firma Life Fitness, światowy lider w produkcji sprzętu do fitness do celów komercyjnych, wprowadza nowej generacji bieżnie serii Elevation(TM), cross-trainery i rowerki do ćwiczeń z serii Lifecycle(TM) z nowymi konsolami Discover(TM), wyposażonymi w spersonalizowaną technologię, będącą odpowiedzią na wymagania dzisiejszych ćwiczących. Nowe konsole Discover SE oraz Discover SI są pierwszymi, które są zsychnronizowane z sytemem operacyjnym Android(TM), a także platformą iOS firmy Apple(R), oraz które posiadają niezwykle czuły ekran dotykowy z technologią Swipe(TM) dla lepszej nawigacji.

Sprzęt do ćwiczeń Discover jest zintegrowany z LFconnect(TM) (http://www.lifefitness.com/lf_connect), nową technologią firmy będącą rozwiązaniem chmurowym, które umożliwia posiadaczom aplikacji i kierownikom dostosować treści do ćwiczeń oraz umożliwia darmowe zarządzanie zasobami. LFconnect daje ćwiczącym możliwość zalogowania się, opcje personalizacji oraz zaleceń odnośnie treningu, jak również monitorowanie spopularyzowane przez oryginalną stronę Life Fitness Virtual Trainer. Z LFconnect ćwiczący mogą również uzyskać dostęp do własnych treści internetowych, nawigować stroną bezpośrednio ze sprzętu treningowego, stworzyć własne programy ćwiczeń i ustawić preferencje treści.

"Nasze badania wykazują, że ponad 95%(http://www.lifefitness.com/commercial/2012-fitness-and-technology-survey.html?utm_source=Discover&utm_medium=PressRelease&utm_campaign=TechSurvey) ćwiczących chciałoby mieć dostęp do treści internetowych za pomocą sprzętu treningowego - powiedział Dan Wille, wiceprezes ds. marketingu globalnego oraz prac nad rozwojem produktu firmy Life Fitness. - Nowa linia produktów Discover opartych na otwartej platformie daje ćwiczącym dostęp, jakiego nie mieli nigdy wcześniej, do treści internetowych nie tylko takich, jak YouTube czy Facebook, ale również do najnowszych aplikacji z zakresu fitnessu czy rozrywki".

Produkty New Elevation Series oparte na otwartej platformie zawierają:

- bieżnię Discover SE (ekran dotykowy 19’’ LCD);

- sprzęt cross-trainer i rowerki Discover SE (ekran dotykowy 16’’ LCD);

- bieżnię Discover SI, sprzęt cross-trainer i rowerki (ekran dotykowy 10’’ LCD).

Najważniejsze cechy:

- Produkty platformy LFopen(TM) (http://www.lifefitness.com/commercial/openapi.html): Life Fitness jest pierwszym producentem sprzętu fitness, który utworzył platformę API (interfejs do programowania aplikacji), aby umożliwić dostęp programistom.

- Kompatybilność z Apple i Android: pierwszy sprzęt do ćwiczeń zsynchronizowany i zarządzany przez systemy operacyjne Android, a także urządzenia Apple, w tym iPady(R), dający ćwiczącym dostęp do ich muzyki, filmów i książek.

- Pojemnościowy ekran dotykowy z technologią Swipe: działa tak jak inne urządzenia elektroniczne, np. tablety. Superwrażliwe na dotyk urządzenie pozwala na sprawną nawigację pomiędzy ekranami o wysokiej rozdzielczości.

- Kompatybilność z sieciami lokalnymi oraz Wi-Fi: pozwala na niezawodne, stałe połączenie z siecią oraz zdalną aktualizację oprogramowania.

- Interaktywne trasy Lifescape(TM): 17 tras, 6 ekskluzywnych, wysokiej rozdzielczości wędrówek pieszych, biegów oraz wycieczek rowerowych poprzez słynne miejsca na świecie. Dostosowuje maszynę do ćwiczącego w zakresie szybkości filmu oraz wytrzymałości.

- Wyposażenie opcjonalne: dostęp do szerokiej gamy teledysków oraz programów telewizyjnych wyświetlanych na sprzęcie.

Więcej informacji znajduje się na stronie: http://www.LifeFitness.com/Discoverproducts.

Informacje o firmie Life Fitness

Firma Life Fitness jest światowym liderem w handlu sprzętem fitness. Firma produkuje oraz sprzedaje sprzęt cardio oraz sprzęt siłowy pod markami Life Fitness oraz Hammer Strength, eksportując go do ponad 120 krajów. Główna siedziba firmy znajduje się na przedmieściach Chicago, w Shiller Park III. Life Fitness jest gałęzią Brunswick Corporation (NYSE: BC).

Zdjęcia/galeria multimedialna dostępne pod adresem: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50432749&lang=en.

KONTAKT:

Life Fitness