II edycja programu akceleracyjnego GammaRebels już rusza

09.10.2012, 14:53aktualizacja: 09.10.2012, 14:53

GammaRebels, intensywny program akceleracyjny dla startupów technologicznych, ogłasza nabór projektów z branży IT/Internet/mobile. Zespoły mogą zgłaszać się do udziału w programie najpóźniej do 20 października 2012 roku.

Twórcą akceleratora GammaRebels jest fundusz HardGamma Ventures. W ramach programu akceleracyjnego przyjęci do niego przedsiębiorcy otrzymają inwestycję kapitałową oraz wsparcie merytoryczne światowej klasy ekspertów branży IT, VC oraz specjalistów ds. marketingu.

Uczestnicy  tej edycji programu zostaną wyłonieni spośród aplikujących zespołów i zaproszeni do Warszawy, do nowej siedziby HardGamma i GammaRebels. Program potrwa trzy miesiące (IX 2012 - I 2013) i zakończy się Demo Day, podczas którego uczestnicy będą mogli zaprezentować swoje realizacje potencjalnym kolejnym inwestorom w Polsce i za granicą.

Grupa HardGamma jest również partnerem firmy Google przy The Google Developers Startup Pack, jak również firmy Microsoft w zakresie programu Microsoft BizSpark i BizSpark Plus. Dlatego też uczestnicy oprócz inwestycji kapitałowej do 12 000 euro otrzymają do 80 000 dolarów w usługach chmurowych od tych firm.

"Wszystkie startupy zakwalifikowane do akceleratora otrzymają bezwarunkowe dofinansowanie - mówi Krzysztof Kowalczyk, Managing Partner w HardGamma Ventures. - Niezależnie od terminu zgłoszeń do najbliższej edycji akceleratora, zapraszamy firmy szukające najlepszego wsparcia dla swojego biznesu do kontaktu z nami przez cały rok".

Co daje udział w programie?

- inwestycję kapitałową w wysokości do 12 000 euro za 10% udziałów w przedsięwzięciu,

- 20 000 dolarów w usługach chmurowych od Google (Google App Engine lub Google Cloud Storage, ewentualnie kombinacja),

- 60 000 dolarów w usługach chmurowych od Microsoft (platforma Windows Azure),

- wsparcie merytoryczne najlepszych mentorów i coachów,

- przestrzeń biurową w centrum Warszawy wraz z adresem rejestrowym,

- przedstawienie swojego pomysłu potencjalnym inwestorom w czasie Demo Day w Polsce i za granicą.

Minimalne wymogi, które należy spełnić, by wziąć udział w programie:

- start-up musi mieć w zespole przynajmniej jedną osobę zajmującą się stroną techniczną projektu,

- bardzo dobra znajomość j. angielskiego,

- "uniwersalność" projektu, który może być zastosowany na całym świecie.

Sposób aplikacji do programu:

Należy przygotować krótką prezentację oraz nagrać film przedstawiający zespół i projekt. Więcej informacji znajduje się tutaj: http://www.gammarebels.com/faq

Zgłoszenia należy kierować na adres: info@hardgamma.com

Więcej informacji o GammaRebels:

www.gammarebels.com/faq

e-mail: magda.kwoska@hardgamma.com