Valery Giscard d’Estaing w Polsce!

10.10.2012, 15:53aktualizacja: 10.10.2012, 15:53

We wtorek, 16 października, o godz. 14.30 w Warszawie odbędzie się konferencja prasowa z udziałem byłego prezydenta Francji Valery’ego Giscarda d’Estaing, organizowana przez Wydawnictwo Sonia Draga oraz Instytut Francuski w Polsce (oddział w Krakowie). Spotkanie połączone jest z promocją książki "Zwycięstwo Armii Napoleona" autorstwa Valery’ego Giscarda d’Estaing.

Spotkanie odbędzie się w hotelu Sofitel Victoria, usytuowanym przy ul. Królewskiej 11 w Warszawie.

Organizatorzy zapraszają również na inne wydarzenia z udziałem autora:

- środa, 17 października, godz. 9.00 - wykład Valéry’ego Giscarda d’Estaing z okazji otwarcia konferencji pt. "Europa napoleońska i wojna 1812 roku"; miejsce: Kraków, aula Collegium Novum UJ, ul. Gołębia 24;

- środa, 17 października, godz. 11.00 - otwarcie wystawy pt. "Napoleon, Wielka Armia i Polacy"; miejsce: Kraków, Zamek Królewski na Wawelu.

KONTAKT:

Wydawnictwo Sonia Draga