Eppendorf ogłasza wejście na rynek bioreaktora New Brunswick CelliGen(R) BLU / zbiornika 50L CelliGen(R) BLU

15.10.2012, 16:00aktualizacja: 15.10.2012, 16:00

ENFIELD, Connecticut - (BUSINESS WIRE) - Eppendorf z dumą ogłasza premierę nowej generacji bioreaktora New Brunswick CelliGen(R) BLU oraz długo oczekiwanego zbiornika 50L CelliGen(R) BLU przeznaczonego do jednorazowego użytku. System New Brunswick CelliGen(R) BLU stanowi połączenie sprawdzonego działania w zakresie tradycyjnej kontroli procesów biologicznych oraz korzyści wynikających z wykorzystania elementów jednorazowych. Oferta CelliGen(R) BLU - na którą składają się wymienne 5-, 14- i 50-litrowe zbiorniki z mieszadłami o pochylonych łopatkach oraz pierwszy jednorazowy zbiornik wyposażony w opatentowany przez New Brunswick wirnik ze złożem upakowanym - obejmuje największy na rynku wybór jednorazowych, wyposażonych w mieszadła zbiorników o sztywnych ścianach. Innowacyjny bioreaktor nadał nowe znaczenie pojęciu elastyczności. Regulowany przepływ gazów, tradycyjna i optyczna technologia mierzenia pH oraz zintegrowany, skalowalny interfejs to tylko niektóre funkcje, które sprawiają, że New Brunswick CelliGen(R) BLU jest w stanie kompleksowo sprostać obecnemu zapotrzebowaniu w zakresie procesów, sprawdzając się idealnie w obsłudze procesów związanych z kulturami komórek zarówno w badaniach, jak i produkcji.

Kliknij tutaj (http://www.nbsc.com/Single-Use_Bioreactor_CelliGen_BLU.aspx), aby uzyskać więcej informacji.

www.nbsc.com

New Brunswick Scientific

e-mail: bioinfo@nbsc.com

Informacje o Eppendorf

Eppendorf to firma biotechnologiczna zajmująca się opracowywaniem, produkcją i dystrybucją systemów stosowanych przez laboratoria badawcze na całym świecie. Po ponad 60 latach działalności, wizja firmy jest nadal ważna i aktualna - naszym celem jest poprawa warunków życia człowieka. Od 1945 r. z powodzeniem zajmujemy się produkcją najwyższej jakości produktów i technologii połączonych w systemy, które rozwiązują problemy w sposób holistyczny. Informacje o firmie Eppendorf można znaleźć na stronie: http://www.eppendorf.com.

Eppendorf i logo Eppendorf to zarejestrowane znaki towarowe Eppendorf, AG. CelliGen to zarejestrowany znak towarowy New Brunswick Scientific (USA). New Brunswick to znak towarowy Eppendorf AG (Niemcy), będący obecnie w trakcie procedury rejestracji.

Zdjęcia/galeria multimedialna dostępna na stronie: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50417364&lang=en.

KONTAKT:

Eppendorf

Thomas A. Burke

menedżer ds. komunikacji marketingowej

tel. 860-253-6669

Źródło informacji: Business Wire

Oficjalną, obowiązującą wersję niniejszego zawiadomienia stanowi tekst oryginalny sporządzony w języku źródłowym. Tekst tłumaczenia służy wyłącznie celom orientacyjnym, został sporządzony wyłącznie dla celów ułatwienia zrozumienia zawiadomienia i należy interpretować go w odniesieniu do tekstu źródłowego, który jest jedyną wersją mającą skutki prawne.

Data publikacji 15.10.2012, 16:00
Źródło informacji PAP