Zdrowie i styl życia

Zwycięzcy tegorocznej edycji Konkursu Dyrektorów Marketingu roku 2012

17.06.2013, 18:25aktualizacja: 17.06.2013, 18:25

Konkurs Dyrektor Marketingu 2012 roku został oficjalnie rozstrzygnięty.

Główną nagrodę wręczył prezes Mediarun - Paweł Netczuk, a zwycięzcą w tegorocznym konkursie został Jacek Furman z firmy Aflofarm Farmacja Polska Sp. z. o.o.

W kategorii NGO, w której przyznawane są nagrody dla organizacji pozarządowych, zwyciężył Jakub Marczyński ze Stowarzyszenie Wiosna.

Trzecie edycja Konkursu odbyła się dzisiejszego wieczoru w Gdańsku. Rangę przedsięwzięcia podkreśla dodatkowo skład Kapituły Konkursu złożonej z ekspertów branżowych, laureatów poprzednich edycji, partnerów, sponsorów Konkursu, jak również z przedstawicieli mediów.

Zwycięzców Konkursu w pozostałych kategoriach kapituła wyróżniła następujące osoby:

- Osobowość Marketingu Roku 2012 za Rebranding roku otrzymała Marta Życińska z firmy P.Z.U. S.A.;

- Osobowość Marketingu Roku 2012 za Wyjątkowe efekty na rynkach międzynarodowych otrzymał Grzegorz Filipek z firmy Oknoplast sp. z o.o.;

- Osobowość Marketingu Roku 2012 za Innowacyjne działania w mediach otrzymał Łukasz Kościuczuk z Fundacja Synapsis za kampanie służącej budowaniu społecznej świadomości istoty problemu autyzmu oraz efektywności terapii i edukacji dzieci dotkniętych tą chorobą;

- Osobowość Marketingu Roku 2012 za Wyjątkową efektywność przy niskim budżecie  otrzymała Gabriela Antczak z firmy Kupiec Sp. z o.o.;

- Osobowość Marketingu Roku 2012 za Thinking outside the box otrzymał Wojciech Bortkiewicz  z marki Stock Polska Sp. z o.o. za rekonstrukcję legendy polskiej motoryzacji - samochodu marki SYRENA;

- Osobowość Marketingu Roku 2012 za Młody Wilk - Odkrycie roku - Ariel Maciaszek z firmy Tani opał sp. z o.o. za świeże innowacyjne pomysły i ich realizacje;

- Osobowość Marketingu Roku 2012 za Wyjątkową efektywność społeczną otrzymał Jacek Maciejewski - Stowarzyszenie Rak'n'Roll. Wygraj Życie!;

- Osobowość Marketingu Roku 2012 za Innowacyjne wykorzystanie nowych technologii otrzymała Natalia Załęcka - Getin Nobel Bank S.A. za stworzenie aplikacji mobilnej Getin Bank.

"Misją Konkursu Dyrektora Marketingu Roku jest nagradzanie niebanalnych osobowości z dziedziny marketingu. Poszukujemy i wskazujemy ludzi z pasją, którzy dzięki swojemu talentowi, otwartości i konsekwencji w kierowaniu działaniami marketingowymi, osiągają sukcesy rynkowe mające przełożenie na wyniki finansowe firmy oraz ich pozytywny wizerunek - mówi Paweł Netczuk, prezes spółki Mediarun oraz organizator Konkursu. - Zadaniem biznesu jest przekształcenie zmian w innowacje, a więc w nowy biznes, a kwestie marketingu i innowacyjności są ważniejsze od stanu finansów firmy - ta filozofia Petera Druckera w dzisiejszym dynamicznie zmieniającym się świecie jeszcze bardziej zyskuje na znaczeniu".

Partnerzy Konkursu: Polpharma, Havas, Bank Polski PKO, Eurozet, AMS, Multikino Media, Dragon Rouge, DDB, Initiative, KPMG, Performance Media, Infor, PMPG, ONET, Clever Frame, 180 HB, IMS, L-S-W

Źródło informacji: Mediarun

Data publikacji 17.06.2013, 18:25