Goldman Sachs rozwiązuje ogólną umowę poręczenia zabezpieczającą skrypty dłużne spółki Goldman Sachs Ireland Finance Limited, znanej wcześniej pod nazwą Goldman Sachs Bank (Europa) PLC

03.07.2013, 11:57aktualizacja: 03.07.2013, 11:57

NOWY JORK - (BUSINESS WIRE) - Grupa Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE: GS) ogłosiła dzisiaj rozwiązanie ogólnego poręczenia z dnia 24 listopada 2008 r. udzielonego przez spółkę zależną Goldman Sachs Ireland Finance Limited, znaną wcześniej pod nazwą Goldman Sachs Bank (Europa) PLC.

Grupa Goldman Sachs Group, Inc. jest wiodącą na świecie firmą działającą w zakresie inwestycji bankowych, papierów wartościowych i zarządzania inwestycjami. Firma oferuje szeroki wachlarz usług finansowych znaczącej i zróżnicowanej bazie klientów, do której zaliczają się korporacje, instytucje finansowe, rządy oraz zamożni klienci indywidualni. Siedziba tej założonej w 1869 r. firmy znajduje się w Nowym Jorku. Ponadto Goldman Sachs Group posiada biura we wszystkich ważniejszych ośrodkach finansowych na całym świecie.

Kontakt dla Mediów:

Jake Siewert

tel. 212-902-5400

Kontakt dla Inwestorów:

Dane Holmes

tel. 212-902-0300

Źródło: The Goldman Sachs Group, Inc.

Data publikacji 03.07.2013, 11:57
Źródło informacji PAP