Znamy zwycięzców konkursu burn Residency

19.08.2013, 18:18aktualizacja: 19.08.2013, 18:18

LONDYN, 19 sierpnia 2013 roku /PRNewswire/ - burn Residency to największy światowy konkurs DJ-ów, który przez cały rok poszukiwał utalentowanych DJ-ów z obiecującą przyszłością. Kilka tygodni temu spośród 5 000 zgłoszeń z ponad 90 krajów wyłoniono 18 najlepszych, którzy polecieli na Ibizę, aby wykorzystać życiową szansę na całoletnie występy w jednym z najlepszych klubów na Ibizie.

(Zdjęcie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130819/633903)

Kandydaci rywalizowali w ramach intensywnego dwutygodniowego obozu, który zakończył się spełnieniem marzeń trojga DJ-ów. Zwycięzcami burn Residency zostali Lea Dobricic (https://www.facebook.com/leadobricicofficial), Tommy Kid (https://www.facebook.com/pages/Tommy-Kid/128112303924178) oraz Hyena! (https://www.facebook.com/djhyenaa). Pełen wrażeń ostatni odcinek serii można obejrzeć tutaj! (http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_908676853&feature=iv&src_vid=20jDBUJ662A&v=50PnPNFhV3A)

Lea Dobricic (Serbia) zwróciła uwagę jurorów już na samym początku konkursu, gdy wyszła zwycięsko z pierwszego wyzwania, zdobywając miejsce w najlepszej szóstce. Teraz dołączy do zespołu największego klubu na świecie, Privilege.

Thomas Ferrare, znany również jako Tommy Kid (Francja), który wprawił jurorów w zachwyt wyróżniającą się mieszanką bassu, dubu i trapu, zostanie członkiem ekipy jednego z najsłynniejszych klubów na Ibizie - Sankeys Ibiza.

Jan Jechna, znany również jako Hyena (Polska) zrobił wrażenie na jurorach połączeniem muzyki house i techno i w efekcie dołączy do Steve’a Lawlera, Kolscha i Guya Gerbera w znanym na całym świecie Café Mambo, gdzie spragnieni klubowych wrażeń mieszkańcy Ibizy i turyści gromadzą się o zachodzie słońca.

Kierownik ds. marketingu firmy burn, Erik Hofstaedter, powiedział: "Mimo, że jesteśmy pod dużym wrażeniem niezwykłego talentu wszystkich uczestników tegorocznego burn Residency, nasi zwycięzcy - dzięki swojej pasji, oddaniu i wielkim umiejętnościom - zaprezentowali się szczególnie fenomenalnie. Jesteśmy podekscytowani, że możemy być częścią wielkiej kariery tych trojga obiecujących DJ-ów".

Teraz,gdy Lea, Tommy i Hyena otrzymali możliwość gościnnych występów, nadszedł czas na ogłoszenie ich pierwszych singli wydanych na wyłączność przez burn Records za pośrednictwem serwisu Beatport. Burn Records powstał właśnie po to, by dać im doskonałą platformę i szansę wydania swoich pierwszych utworów.

Zobacz jaką drogę przebyli zwycięzcy - towarzysz Lei, Tommy’emu i Janowi od początku przygotowań do obozu, aż po pierwsze występy gościnne. Śledź ich postępy w internetowym serialu burn Residency.

KUP LEA DOBRICIC-DISCONNECT IT (http://www.beatport.com/#release/lea-dobricic/1141353)

KUP TOMMY KID-CHALLENGER (http://www.beatport.com/#release/challenger/1141377)

KUP HYENA-WHY? (http://www.beatport.com/#release/why/1141382)

Źródło: BURN RESIDENCY