Zdrowie i styl życia

Odbierając międzynarodową nagrodę Golden Biatec 2013, dr Rongxiang Xu przedstawi sposób potencjalnej samoregeneracji ludzkich organów

21.10.2013, 18:29aktualizacja: 21.10.2013, 18:29

LOS ANGELES, 21 października 2013 roku. /PRNewswire/ - Dr. Rongxiang Xu (http://en.wikipedia.org/wiki/Rongxiang_Xu) został laureatem międzynarodowej nagrody Golden Biatec 2013 przyznanej mu przez Klub Gospodarczy Nieformalnego Forum Gospodarczego (ang. Informal Economic Forum Economic Club ; IEF) (http://www.hospodarskyklub.sk/?ankety2013) za wkład w rozwój nauki związanej z regeneracją organów. Dr Xu to jedyny zagraniczny laureat tegorocznej edycji Golden Biatec. Wcześniej byli to m.in. były prezydent USA, George W. Bush, prezydent Rosji, Władimir Putin, oraz prezydent Francji, Jacques Chirac. Uroczystość wręczenia nagród odbędzie się 24 października o godz. 14:00 czasu środkowoeuropejskiego (godz. 8:00 czasu wschodniego i 5:00 czasu pacyficznego w USA) i będzie transmitowana jednocześnie do dwóch miejsc: stolicy Słowacji, Bratysławy, oraz Los Angeles w stanie Kalifornia. Wideokonferencję będzie można śledzić na żywo także w Internecie, jako webcast, na stronach: www.hospodarskyklub.sk i www.telepresence.sk/portal/event/detail/event/17.

Główne miejsce ceremonii w stolicy Słowacji gościć będzie setki wybitnych osobowości, takich jak Peter Mihok, przewodniczący Światowej Federacja Izb Handlu (ang. World Chambers Federation), pani D. Podmakova, wiceprezes Słowackiej Akademii Nauk, ambasadorowie z różnych państw, jak również osoby zasłużone dla światowej gospodarki, handlu, nauki itp. Dr Xu odbierze nagrodę (w formie złotego medalu) w Los Angeles, gdzie wygłosi przemówienie w towarzystwie dwóch uznanych ekonomistów (R. Y. Mosny i F. Pancurak laureatów nagrody Golden Biatec z ubiegłych lat), którzy udali się do Los Angeles specjalnie po to, by wręczyć doktorowi Xu złoty medal. Doktor otrzymuje go za swoje "niestrudzone wysiłki na rzecz rozwiązania problemu regeneracji ludzkich organów". Unikatowy patent opracowany przez doktora ma przełomowe znaczenie nie tylko dla biologii, ale nauki jako całości.

Po raz pierwszy nagrodę Golden Biatec przyznano dwadzieścia lat temu ówczesnemu prezydentowi Słowenii, panu Milanowi Kucanowi. Od tamtej pory wielu znamienitych laureatów uczestniczyło w spotkaniach z szeroką publicznością lub rozmawiało z nią za pośrednictwem Internetu. W jednym z takich spotkań, w 1997 r., udział wziął sekretarz generalny Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju (ang. Organisation for Economic Co-operation and Development ; OECD) (http://en.wikipedia.org/wiki/Organisation_for_Economic_Co-operation_and_Development) Donald Johnston. Kolejne odbyły się w roku 1999, z udziałem prof. Jeffreya Sachsa, w 2008 r. z byłym premierem Rosji, Jewgienijem Primakowem, oraz w 2010 r. z laureatem pokojowej nagrody Nobla, Muhammadem Yunusem.

W tym roku, podczas ceremonii transmitowanej na żywo w Internecie, dr Xu odbierze nagrodę, jak również przedstawi swoje najważniejsze osiągnięcia w dziedzinie regeneracji organów. Doktor pragnie podzielić się swoim przesłaniem z całym światem i omówić korzyści płynące z regeneracji organów.

W swoim przemówieniu dr Xu odniesie się bezpośrednio do zmian, jakie obserwujemy w epoce regeneracji organów, kiedy to główny nacisk kładziony jest na praktyczne zastosowanie, a nie teoretyczne koncepcje. Słuchacze dowiedzą się, jak działa wewnętrzny mechanizm regeneracyjny i jak można go wykorzystać do walki z chorobami narządów, wobec których zarówno lekarze, jak i naukowcy pozostają bezradni. Jest to więc rozwiązanie, które nie tylko podnosi jakość życia, ale także to życie ratuje.

Dr Rongxiang Xu

Dr Rongxiang Xu jest twórcą medycyny regeneracyjnej (ang. Human Body Regenerative Restoration Science - HBRRS) oraz posiadaczem patentu w dziedzinie nauki o regeneracji organów ludzkich, uznanej przez prezydenta Obamę za obszar priorytetowy w orędziu o stanie państwa na rok 2013. Opatentował on także odkrycie faktu, że ludzkie komórki somatyczne przekształcają się w pluripotencjalne komórki macierzyste, przyczyniające się do regeneracji fizjologicznych tkanek i organów, jak również wynalazek określany jako "komórka o potencjale regeneracyjnym" (ang. Potential Regenerative Cell - PRC).

Źródło: Mebo International

KONTAKT: