Eksperci Heartbeat ogłaszają ogólny wzrost sprzedaży o 44% oraz wzrost sprzedaży w dziale ds. dostępu do rynków - o ponad 600%

04.12.2013, 17:00aktualizacja: 04.12.2013, 17:00

NOWY JORK - (BUSINESS WIRE) - Spółka Heartbeat Experts, globalny lider wśród dostawców rozwiązań związanych z zarządzaniem interesariuszami (http://www.heartbeatexperts.com/life-science-software/kol-management/) dla branży z zakresu nauk przyrodniczych, ogłosiła dziś, że jej sprzedaż w trzech pierwszych kwartałach 2013 r. wzrosła o 44%. Dział Heartbeat Experts ds. dostępu do rynków (http://www.heartbeatexperts.com/market-access-data-2/pricing-and-reimbursement/) uzyskał jeszcze lepszy wynik, odnotowując w tym samym okresie wzrost sprzedaży o 600%. Ponadto spółka wzbogaciła swoje portfolio klientów o 15 kolejnych firm specjalizujących się w naukach przyrodniczych.

Aby utrzymać ten korzystny trend w dostępie do rynków, Heartbeat Express wdrożyło specjalny, programowy moduł, który służy zarządzaniu i mapowaniu w tym zakresie (http://www.heartbeatexperts.com/life-science-software/market-access-management/), uwzględniając liderów opinii, głównych interesariuszy oraz ich sieci. Moduł ten pozwala użytkownikom tworzyć wizualizacje sieci społecznościowych w oparciu o dynamiczne mapy, na których widnieją krajowi, regionalni oraz lokalni decydenci i inne istotne podmioty. Moduł został już pomyślnie wdrożony wśród klientów z Ameryki Łacińskiej, USA, Kanady, większej części Europy oraz regionu Azji i Pacyfiku.

Wyjaśniając powody wzrostu, Jonah Meyers, prezes Zarządu Heartbeat Express, powiedział: "W dzisiejszych czasach płatnicy publiczni, ubezpieczyciele i grupy ds. oceny technologii medycznych (HTA, Health Technology Assessment) wywierają coraz większy nacisk na kwestie cen farmaceutyków, refundacji (http://www.heartbeatexperts.com/life-science-software/market-access-management/) i zatwierdzania produktów. W odpowiedzi nasi klienci reorganizują swoje metody dostępu do rynku. Planują ten dostęp z dużym wyprzedzeniem i o wiele agresywniej, analizując i mapując decyzyjne podmioty, sieci oraz kluczowych interesariuszy w poszczególnych krajach, a nawet regionach".

Larry Cohen, dyrektor zarządzający Heartbeat Experts, dodał: "Nasi klienci nie uzyskają dostępu do kluczowych rynków i nie będą mogli zrealizować swoich założeń cenowych i refundacyjnych (http://www.heartbeatexperts.com/life-science-software/market-access-management/), jeśli nie podejmą współpracy z właściwymi opiniotwórcami (KOLs, Key Opinion Leaders), ekspertami ds. HEOR (badania nad ekonomiką zdrowia i jej rezultatami) oraz rzecznikami praw pacjentów w każdym kraju, w którym chcą prowadzić działalność. Jak widzimy na przykładzie Chin, Ameryki Łacińskiej i Europy, nasze oprogramowanie oraz mapy zapewniają klientom sieci, których potrzebują, by skutecznie realizować swoje strategie dostępu do danego rynku".

Heartbeat Experts

Heartbeat Experts to światowy lider w dziedzinie rozwiązań z zakresu zarządzania relacjami z interesariuszami. Współpracuje ze wszystkimi 20 największymi firmami farmaceutycznymi i 18 z 20 największych firm produkujących wyroby medyczne. Heartbeat Experts dostarcza oprogramowanie i dane na potrzeby identyfikacji kluczowych opiniotwórców, zarządzania relacjami z kluczowymi opiniotwórcami, kalkulacji cen i refundacji leków, dostępu do farmaceutycznych baz danych, a także kwestii regulacyjnych. Firma oferuje ponadto szereg produktów i usług na potrzeby angażowania interesariuszy, w tym obsługę wirtualnych zespołów doradców i społeczności dla pracowników służby zdrowia oraz badania rynku.

KONTAKT:

Heartbeat Experts