TELFORCEONE SA - nabycie akcji Spółki

26.04.2014, 00:16aktualizacja: 26.04.2014, 00:16

Raport bieżący 11/2014

Zarząd TelForceOne S.A. we Wrocławiu informuje, że w dniu 24 kwietnia 2014 r. otrzymał od Pana Sebastiana Sawickiego - Komplementariusza spółki "Sebastian Sawicki Spółka Komandyto - Akcyjna" z siedzibą we Wrocławiu, zawiadomienie na podstawie art. 69 Ustawy z dnia 29.07.2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych ("Ustawa"), o treści :

"Działając w imieniu i na rzecz Sebastian Sawicki Spółka Komandytowo Akcyjna jako komplementariusz, zgodnie z art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz spółkach publicznych (t.j. Dz.U. z 2013 r. poz. 1382 z późn. zm., dalej "Ustawa o Ofercie"), niniejszym zawiadamiam o bezpośrednim nabyciu przez Sebastian Sawicki Spółka Komandytowo Akcyjna 2 974 899 akcji Spółki, co stanowi 36,29% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz uprawnia do 2 974 899 głosów, co stanowi 36,29% udziału na walnym zgromadzeniu Spółki (zwanych dalej "Akcjami").

1) Data i rodzaj zdarzenia powodującego zmianę udziału, której dotyczy zawiadomienie

Bezpośrednie nabycie Akcji nastąpiło na skutek podjęcia uchwały o likwidacji SPRINGFIELD INVESTMENTS SARL w likwidacji i nabyciu całego jego majątku przez jedynego wspólnika Sebastian Sawicki S.K.A., w tym akcji spółki TelForceOne S.A., z chwilą podjęcia uchwały o likwidacji SPRINGFIELD INVESTMENTS SARL tj. z dniem 11.04.2014 r.

2) Liczba akcji posiadanych przed zmianą udziału i ich procentowy udział w kapitale zakładowym Spółki oraz liczba głosów z tych akcji i ich procentowy udział w ogólnej liczbie głosów

Przed transakcją Sebastian Sawicki S.K.A. posiadała pośrednio 2 974 899 akcji Spółki , co stanowiło 36,29% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz uprawniało do 2 974 899 głosów, co stanowi 36,29% udziału na walnym zgromadzeniu Spółki (zwanych dalej "Akcjami").

3) Liczba aktualnie posiadanych akcji i ich procentowy udział w kapitale zakładowym Spółki oraz liczba głosów z tych akcji i ich procentowy udział w ogólnej liczbie głosów

Na skutek realizacji transakcji opisanej powyżej, Sebastian Sawicki S.K.A posiada bezpośrednio 2 974 899 akcji Spółki, co stanowi co stanowi 36.29% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz uprawnia do 2 974 899 głosów, co stanowi 36.29% udziału na walnym zgromadzeniu Spółki.

Informuję, że w okresie 12 miesięcy od zawiadomienia Sawicki S.K.A. ma zamiar zwiększania udziału w ogólnej liczbie głosów w Spółce.

5) Podmioty zależne od akcjonariusza dokonującego zawiadomienia, posiadające akcje Spółki

Po zawarciu transakcji nie istnieją podmioty zależne od Sebastian Sawicki S.K.A. posiadające akcje Spółki.

6) Informacja o osobach, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c Ustawy o Ofercie

Nie występują osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c. Ustawy o Ofercie. "

Podstawa prawna: art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz