Magazyn Aviation Week ogłosił, że tegoroczna edycja Regionalnej Konferencji MRO dla obszaru krajów bałtyckich, Europy Wschodniej i Rosji odbędzie się w dniach 10-11 czerwca w Warszawie

05.05.2014, 15:38aktualizacja: 05.05.2014, 15:38

NOWY JORK, 6 maja, 2014 r. /PRNewswire/ - należąca do Penton Media grupa Aviation Week (http://aviationweek.com/ ), największy dostawca informacji multimedialnych i usług dla branży lotniczej, kosmicznej i zbrojeniowej, ogłosił dziś organizację tegorocznej edycji MRO Regional Conference for Baltics, Eastern Europe & Russia (MRO BEER) (http://mrobeers.aviationweek.com/beers14/public/enter.aspx ) - regionalnej konferencji dla krajów bałtyckich, Europy Wschodniej i Rosji, poświęconej obsłudze technicznej samolotów. Uczestnicy wydarzenia przyjrzą się regionalnemu rynkowi obsługi technicznej (ang. Maintenance, Repair and Overhaul), na którym złożona roczna stopa wzrostu popytu ma według prognoz wynieść 7,3% w ciągu najbliższych dziesięciu lat. Konferencja odbędzie się w dniach 10-11 czerwca 2014 r. w Warszawie w hotelu Sheraton.

Program konferencji obejmie prezentacje i dyskusje panelowe poświęcone takim tematom jak: działalność producentów OEM na rynku wtórnym; przygotowanie do wycofania z użytku maszyn lotniczych, które wymagają częstych napraw, a rynek części zamiennych; nastawienie na trwałość w obliczu nieuniknionej konsolidacji rynku; wskazówki dotyczące ograniczania kosztów obsługi technicznej i eksploatacji, a także plany dotyczące zwiększania floty oraz wprowadzania nowych rodzajów maszyn lotniczych.

W Warszawie zaprezentowane będą też nowatorskie produkty i usługi ponad 25 firm z branży MRO. Współorganizator konferencji - LOT Aircraft Maintenance Services (LOTAMS) - zorganizuje dla wszystkich zarejestrowanych uczestników przyjęcie oraz zwiedzanie obiektu firmy.

Wśród głównych prelegentów na MRO BEER znajdą się m.in. Paweł Gontarczyk, członek zarządu i dyrektor ds. sprzedaży i rozwoju produktów w LOTAM oraz Janusz Krynicki, prezes zarządu LOTAM. Ponadto przemówienia wygłoszą przedstawiciele firm, takich jak Adria Tehnika, Aeroplex of Central Europe, AFI/KLM E&M, Air Maintenance Estonia, AirBridgeCargo, Airbus Flight Hour Services, Aviation Experts, Boeing, Bombardier, Embraer Commercial Aviation, Eurolot, FL Technics, IBA Group, ICF SH&E, Linie Lotnicze LOT, MTU Maintenance, PDQ Airspares Ltd., PRTL.pl, SuperJet International, TAP Maintenance & Engineering, Turkish Technic oraz Volga-Dnepr Technics.

Organizowana przez Aviation Week konferencja uchodzi za najważniejsze wydarzenie w branży MRO, na którym możliwość spotkania się mają przedstawiciele linii lotniczych, firm zajmujących się obsługą techniczną, dostawców, producentów OEM, organów regulacyjnych i specjalistów branżowych, a więc wszyscy ci, którzy kształtują międzynarodowy rynek lotniczy. Podobne konferencje organizowane są również dla rynków MRO na Bliskim Wschodzie, w Ameryce Łacińskiej, Azji, Europie i Ameryce Północnej, Środkowej i Południowej.

Więcej informacji można uzyskać na stronie: http://mrobeers.aviationweek.com/beers14 lub pod numerem +1.646.395.3812. Twitter: @aviationweek, @avweekevents, #MROBEER. Dla wybranych linii lotniczych, pracowników firm wypożyczających samoloty i przedstawicieli mediów przewidziano zniżki.

Więcej informacji na stronie: http://www.aviationweek.com/events.

Konferencja MRO BEER organizowana jest przez Aviation Week we współpracy z LOTAMS. Sponsorami wydarzenia są B/E Aerospace i BAE Systems. Ponadto konferencja odbędzie się przy wsparciu Stowarzyszenia Europejskich Linii Lotniczych, Międzynarodowego Zrzeszenia Przewoźników Lotniczych i Airlines for America. Oficjalnym wydawnictwem promującym wydarzenie jest magazyn Aviation Week & Space Technology. Sponsorami medialnymi będą Air Transport Observer i Air Transport World.

Aviation Week

Należąca do Penton grupa Aviation Week jest największym dostawcą informacji multimedialnych i usług dla branży lotniczej, kosmicznej i zbrojeniowej. Jej publikacje stanowią nieocenione źródło informacji analitycznych, marketingowych i gospodarczych dla specjalistów z branży. Z usług Aviation Week korzystają najwięksi na świecie producenci, dostawcy, linie lotnicze, operatorzy lotów biznesowych, armie, rządy i organizacje kształtujące międzynarodowy rynek lotniczy. Oferta grupy obejmuje szeroki wachlarz publikacji i portali poświęconych branży lotniczej, w tym Aviation Week & Space Technology, AC-U-KWIK, Aircraft Blue Book, Airportdata.com, Air Charter Guide, Air Transport World, AviationWeek.com, Aviation Week Intelligence Network, Business & Commercial Aviation, ShowNews, SpeedNews, a także usługi w zakresie prognoz dotyczących zapotrzebowania na flotę i usługi MRO oraz targi i konferencje MRO dla branży lotniczej i zbrojeniowej.

Penton

Penton to jedna z największych firm oferujących specjalistyczne usługi informacyjne, z których każdego dnia korzystają miliony fachowców na całym świecie, pracując nad rozwiązaniami kluczowych problemów biznesowych i strategiami rozwoju firm. Dostarczając rozwiązania usprawniające przepływ informacji, a także publikując merytorycznie wartościowe treści i świadcząc usługi marketingowe i networkingowe, Penton ułatwia prowadzenie działalności na pięciu kluczowych rynkach: rolniczym, transportowym, wyrobów naturalnych/żywności, infrastruktury oraz wzornictwa przemysłowego i produkcji.

Penton to stale rozwijająca się spółka od lat odnotowująca dobre wyniki przy wsparciu jej współwłaścicieli: MidOcean Partners i U.S. Equity Partners II - funduszu inwestycyjnego sponsorowanego przez Wasserstein & Co., LP.

Więcej informacji na temat spółki i należących do niej firm można znaleźć na stronie: http://www.penton.com.

Źródło: Penton

KONTAKT: