IMPEL SA - kontynuacja usług świadczonych na rzecz szpitala wojskowego w Żarach

06.05.2014, 16:34aktualizacja: 06.05.2014, 16:34

Raport bieżący 6/2014

Zarząd Impel S.A. powziął informację o zawarciu w dniu 30 kwietnia 2014 roku umowy pomiędzy Impel Cleaning Sp. z o.o., Hospital Serwis Company Sp. z o.o. Spółka Komandytowa i Impel Catering Company Sp. z o.o. Spółka Komandytowa (spółki zależne pośrednio od Emitenta, dalej: Wykonawca) a 105 Szpitalem Wojskowym z Przychodnią, Samodzielnym Publicznym Zakładem Opieki Zdrowotnej z siedzibą w Żarach (dalej: Szpital).

Przedmiotem niniejszej umowy są usługi w zakresie specjalistycznego sprzątania i całodobowego utrzymania czystości powierzchni szpitalnej oraz terenów zewnętrznych, usługi pomocowe przy pacjencie oraz usługi codziennego żywienia pacjentów i transportu wewnątrzszpitalnego.

Umowa została zawarta na okres 36 miesięcy. Szacunkowa łączna wartość umowy wynosi 12 mln złotych.

Warunki umowy nakładają na Wykonawcę odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań umowy. W umowie nie zastrzeżono kar umownych, których wysokość przekraczałaby 10% jej wartości. Pozostałe warunki umowy nie odbiegają od powszechnie stosowanych dla danego typu umów.

Ww. umowa stanowi kontynuację współpracy pomiędzy Wykonawcą a Szpitalem. Ww. umowa została uznana za umowę znaczącą z uwagi na fakt, iż szacowna łączna jej wartość wraz z obrotami pomiędzy stronami liczonymi z ostatnich 12 miesięcy w wysokości 3,8 mln złotych przekracza 10% wartości kapitałów własnych Emitenta.

Podstawa prawna:

RMF GPW § 5 ust. 1. pkt 3