KONSORCJUM STALI SA cofnięcie pozwów przez Bowim SA i IDM SA

07.05.2014, 01:54aktualizacja: 07.05.2014, 01:54

Raport bieżący 19/2014

Raport ma związek z następującymi raportami Emitenta:

Raport bieżący nr 18/2013 Doręczenie pozwu Domu Maklerskiego IDM S.A. o stwierdzenie nieważności Porozumienia Inwestycyjnego zawartego w dniu 3 grudnia 2010 r. z BOWIM S.A.

Raport bieżący nr 23/2013 Doręczenie pozwu BOWIM S.A. o stwierdzenie nieważności Porozumienia Inwestycyjnego zawartego w dniu 3 grudnia 2010 r. z BOWIM S.A.

Raport bieżący nr 29/2013 Wyrok Sądu Oekrgowego w Katowicach oddalający powództwo Domu Maklerskiego IDM S.A. o stwierdzenie nieważności Porozumienia Inwestycyjnego zawartego w dniu 3 grudnia 2010 r. pomiędzy KONSORCJUM STALI S.A. a BOWIM S.A.

Raport bieżący nr 36/2013 Doręczenie apelacji Domu Maklerskiego IDM S.A. od Wyroku Sądu Okręgowego w Katowicach w sprawie powództwa o stwierdzenie nieważności Porozumienia Inwestycyjnego zawartego w dniu 3 grudnia 2010 r. pomiędzy Konsorcjum Stali S.A. a BOWIM S.A.

Raport bieżący nr 42/2013 - Złożenie pozwu o zapatę kary umownej przeciwko BOWIM S.A. w wysokości 25.000.000,00 zł

Raport nr 2/2014 Zawarcie z BOWIM S.A. Aneksu nr 4 do porozumienia inwestycyjnego z dnia 3 grudnia 2010 r.

Raport nr 2/2014/K Korekta raportu bieżącego z dnia 24.01.2014 r. dotyczącego zawarcia z BOWIM S.A. Aneksu nr 4 do porozumienia inwestycyjnego z dnia 3 grudnia 2010 r.

Raport bieżący nr 14/2014 Zawarcie z BOWIM S.A. warunkowej umowy sprzedaży akcji

Raport nr 16/2014 Zawieszenie postępowania sądowego o zapatę kary umownej przeciwko BOWIM S.A. w wysokości 25.000.000,00 zł

Raport nr 18/2014 Cofnięcie pozwu przeciwko BOWIM S.A. o zapatę kary umownej w wysokości 25.000.000,00 zł bez zrzeczenia się roszczenia

Zarzd Emitenta informuje, iż w dniu 6 maja 2014 r. otrzymał od swojego pełnomocnika informację o przesłaniu przez pełnomocnika BOWIM S.A. (dalej BOWIM) w dniu 5 maja 2014 r. na adres Sądu Okręgowego w Warszawie, Wydział XXVI Gospodarczy pisma procesowego cofnięcie pozwu wraz ze zrzeczeniem się roszczenia (sygn. akt XXVI GC 539/13). Jednoczenie Emitent informuje, iż pełnomocnik Emitenta otrzymał informację, że dnia 5 maja 2014 r. pełnomocnik Domu Maklerskiego IDM S.A. (dalej IDM) przesłał na adres Sądu Apelacyjnego w Katowicach, Wydział V Cywilny pismo procesowe cofnięcie powdztwa wraz ze zrzeczeniem się roszczenia. (sygn. akt V ACa 888/13).

Wobec niespełnienia warunków rozwiązujących (pozwy IDM i BOWIM zostay cofnięte ze zrzeczeniem się roszczeń) Aneks nr 4 nie uległ rozwiązaniu.

Warunki wejścia w życie Aneksu nr 4 oraz jego ewentualnego rozwiązania szczegółowo zostały opisane przez Emitenta w Raporcie bieżącym 2/2014.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra