Sosnowiec: Ruszają Medykalia

09.05.2014, 12:02aktualizacja: 09.05.2014, 12:02

Studenci Śląskiego Uniwersytetu Medycznego zapraszają na Medykalia. Impreza rusza 14 maja w klubie Remedium w Sosnowcu. Podczas Medykaliów zagrają zespoły Be Right Back i Zabili Mi Żółwia. Całośc poprowadzi DJ Love.

15 maja w kinie Helios w Sosnowcu zorganizowany zostanie specjalny medykaliowy seans filmowy. Na zakończenie imprezy wielkie grillowanie. Przy ul. Ostrogórskiej na studentów będą czekały darmowe kiełbaski. Before party Medykaliów ruszy w klubie studenckim Farmacon.

Zabili Mi Żółwia zespół, który powstał w połowie 1997 roku w Mazańcowicach koło Bielska-Białej. Artyści łączą ze sobą muzykę punk, ska i reggae. Muzycy do tej pory wydali pięć płyt, z czego ostatnią "Wniebowzięci" w 2013 roku.

Be Right Back rockowy zespół z Katowic. Artyści koncertują w składzie Grzegorz Markowski (wokal), Tomasz Cieślik (perkusja), Michał Kosiński (bas), Bartosz Warwas (gitara solowa), Bartłomiej Wdowiak (klawisze) i Mateusz Wojtyniak (gitara rytmiczna).

Data publikacji 09.05.2014, 12:02
Źródło informacji PAP