Zdrowie i styl życia

Nowy projekt profesora Normana Daviesa - ludzie współtworzą najnowszą książkę słynnego historyka

13.05.2014, 18:29aktualizacja: 13.05.2014, 18:29

70. rocznica bitwy o Monte Cassino to najlepsza okazja do przypomnienia historii armii generała Władysław Andersa. Tematem tym zajmie się profesor Norman Davies w swoim najnowszym projekcie "Szlak Nadziei".

Światowej sławy autor i historyk, pasjonat dziejów polskich, do pracy nad nową publikacją zaprosi ludzi, którzy z historią tamtego okresu związani są przez własne wspomnienia, opowieści rodziców i dziadków, osobiste pasje i zainteresowania.

W projekcie mogą wziąć udział dosłownie wszyscy - pasjonaci historii, potomkowie żołnierzy Armii Andersa, kolekcjonerzy materiałów historycznych. Dla autora najcenniejsze będzie zaangażowanie społeczności.

Celem projektu jest odtworzenie poszczególnych elementów drogi, jaką przebyła Armia Andersa. Proces komunikacji ze społecznością i szczegóły projektu pozostają na razie tajemnicą.

Szczegóły projektu zostaną zaprezentowane na konferencji prasowej, która odbędzie się na początku czerwca. Osoby zainteresowane udziałem uprzejmie prosimy o kontakt z biurem prasowym MillionYou.

Organizatorzy:

Rosikon Press

Firma Rosikon Press istnieje na polskim rynku od 1990 roku. Specjalizuje się w wydawaniu ilustrowanych książek z zakresu sztuki, historii i religii. Jest członkiem Polskiej Izby Książki, a także zdobywcą wielu prestiżowych nagród. Rosikon Press to gwarancja wysokiej jakości albumów, tworzonych przez ludzi z pasją. Nakładem Rosikon Press ukazały się m.in. pozycje Normana Daviesa, ks. Jana Twardowskiego, Elżbiety Dzikowskiej i Grzegorza Górnego. Więcej: http:.http://www.rosikonpress.com

MillionYou

MillionYou to pierwsza i największa w Polsce platforma crowdsourcingowa łącząca talenty kreatywnych społeczności z wiodącymi markami, aby generować innowacyjne pomysły, współtworzyć content i realizować kampanie angażujące konsumentów. Od 2007 roku współpracujemy z takimi markami, jak Coca-Cola, Netia, Medicover, Nokia, PKP Intercity, PGE, Liberty Direct, NBP, City Handlowy. Więcej: http://www.millionyou.com

Dodatkowych informacji udzielają:

Karolina Trojanowska