BANK HANDLOWY SA informacja o powołaniu członka zarządu banku

20.05.2014, 18:43aktualizacja: 20.05.2014, 18:43

Raport bieżący 10/2014

Podstawa prawna: § 5 ust.1 pkt 22 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2014 r., poz. 133).

Bank Handlowy w Warszawie S.A. ("Bank") informuje, że Rada Nadzorcza Banku w dniu 20 maja 2014 r. postanowiła powołać Pana Czesława Piaska na stanowisko Członka Zarządu Banku na trzyletnią kadencję.

Pan Czesław Piasek od września 2012 r. pełni funkcję Szefa Pionu Bankowości Transakcyjnej w Banku Handlowym w Warszawie S.A. Odpowiada za obszar zarządzania środkami finansowymi oraz finansowania handlu.

W czerwcu 2013 r. został powołany w skład Citigroup Treasury and Trade Management Committee EMEA.

Pan Czesław Piasek związany jest z Citi od 1993 r., kiedy to rozpoczął pracę w Citibank (Poland) S.A. pełniąc szereg funkcji kierowniczych w obszarach zarządzania sprzedażą, współpracą z klientami oraz rozwijania produktów bankowości korporacyjno-inwestycyjnej. W roku 2007 objął stanowisko Szefa Bankowości Transakcyjnej na Węgrzech i został powołany w skład Zarządu Citibank Hungary Zrt. Od 2011 r., w ramach Citi, piastował funkcję Szefa Regionu Bankowości Transakcyjnej dla 18 rynków Europy Centralno-Wschodniej włączając Węgry, Czechy, Słowację, Rumunię i Bułgarię. W tym samym czasie został powołany w skład Citi Transaction Services Management Committee dla regionu CEEMEA.

Pan Czesław Piasek jest absolwentem Wydziału Finansów i Bankowości Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie.

Pan Czesław Piasek nie wykonuje innej działalności konkurencyjnej w stosunku do działalności Banku Handlowego w Warszawie S.A., nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej lub innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek organu. Pan Czesław Piasek nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra