MONNARI TRADE SA - animator emitenta akcji

20.05.2014, 20:04aktualizacja: 20.05.2014, 20:04

Raport bieżący 8/2014

Zarząd MONNARI TRADE S.A. (dalej Emitent) informuje, iż w dniu 20 maja 2014 r. otrzymał informację o podpisaniu przez Dom Maklerski BZ WBK S.A. (dalej Dom Maklerski) umowy datowanej na dzień 15 maja 2014 r., której przedmiotem jest pełnienie przez Dom Maklerski funkcji Animatora Emitenta na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. dla akcji na okaziciela, praw do akcji jak i praw poboru akcji Emitenta, stosownie do obowiązujących przepisów prawa, a także postanowień Regulaminu Giełdy oraz innych uregulowań wydanych przez Komisję Nadzoru Finansowego, właściwe organy Giełdy oraz Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A.

Umowa została zawarta na czas nieokreślony i wchodzi w życie w dniu 1 czerwca 2014 r.,

o ile Zarząd Giełdy nie wyrazi sprzeciwu na wykonywanie przez Animatora czynności określonych w umowie. Strony przewidziały możliwość wypowiedzenia umowy

z zachowaniem jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia ze skutkiem na koniec miesiąca.

Podstawa prawna:

Art. 56 ust. 1 pkt. 1 Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. Nr 185, poz. 1439 z 2009r. z późn. zmianami).

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi pif/