Nexeo Solutions nawiązuje współpracę z Chimsnab BG JSC, poszerzając sieć dystrybucyjną o państwa Europy Wschodniej

20.05.2014, 16:30aktualizacja: 20.05.2014, 16:30

BARCELONA (Hiszpania), 21 maja 2014 r. /PRNewswire/ - Nexeo Solutions - czołowy dystrybutor tworzyw sztucznych prowadzący sprzedaż w ponad 18 krajach na całym świecie - zawarł z Chimsnab BG JSC umowę w sprawie współpracy dystrybucyjnej obejmującej Bułgarię, Rumunię, Macedonię i Serbię.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20121008/MM89025LOGO

Mieszcząca się w bułgarskim Ruse firma Chimsnab BG JSC jest czołowym dystrybutorem produktów chemii specjalistycznej i związków polimerowych. Prowadzi działalność sprzedażową i inwestycyjną w Bułgarii, Rumunii, Macedonii i Serbii.

Dzięki umowie Nexeo Solitions poszerzy swój zasięg geograficzny w Europie Wschodniej, a klienci Chimsnab zyskają dostęp do czołowych dostawców polimerów z sieci Nexeo Solutions.

"Cieszymy się z nawiązania współpracy z Chimsnab BG JSC, bo dzięki niej będziemy mogli jeszcze sprawniej obsługiwać naszych dostawców, jednocześnie wychodząc naprzeciw potrzebom klienta" - powiedział Alan Arezes, kierownik ds. rozwoju działalności i przekształceń na region EMEA (państw Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki) w Nexeo Solutions.

"Współpraca z Nexeo Solutions zwiększy nasze znaczenie na rynku dystrybucji polimerów, umacniając jednocześnie naszą pozycję lidera w zakresie chemii specjalistycznej" - stwierdził Plamen Petrov, dyrektor naczelny Chimsnab BG JSC.

Nexeo Solutions

Nexeo Solutions jest największym międzynarodowym dystrybutorem substancji chemicznych, tworzyw sztucznych i materiałów kompozytowych o scentralizowanej strukturze organizacyjnej. Firma prowadzi działalność w ponad 70 państwach na całym świecie, oferując ponad 27 tys. produktów w Ameryce, Europie, na Bliskim Wschodzie, w Afryce i w Azji. W Europie Nexeo skupia się wyłącznie na dystrybucji tworzyw sztucznych, będąc kluczowym partnerem największych w branży dostawców, takich jak m.in. Borealis, DSM, Mitsubishi czy Styron. Firma świadczy obsługę ukierunkowaną na konkretne branże, posiadając specjalny zespół ds. rynku motoryzacyjnego i medycznego. Ponadto współpracuje z przedstawicielami najróżniejszych branż, w tym m.in. z branżą opakowań, przemysłem budowniczym, motoryzacyjnym, rynkiem służby zdrowia i produktów higieny osobistej oraz kosmetyków. Nexeo Solutions posiada bogatą ofertę logistyczną, dogłębną wiedzę na temat rynków, a także specjalistyczną wiedzę techniczną. Jest przedsiębiorstwem prywatnym, które zatrudnia ok. 2,6 tys. osób, współpracując z siecią ponad 1300 dostawców i posiadając zróżnicowaną bazę ponad 29 tys. Klientów. Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://www.nexeosolutions.com.

Chimsnab

Chimsnab BG JSC jest prywatnym przedsiębiorstwem zajmującym się dystrybucją i obsługą techniczną w zakresie tworzyw sztucznych i produktów chemii specjalistycznej. Do klientów firmy należą przedsiębiorstwa z branży odlewniczej, zakłady zajmujące się wytłaczaniem, zakłady przemysłowe, zakłady produkujące wyroby powłokowe, firmy kosmetyczne, przedstawiciele branży life science, producenci środków czyszczących, firmy z branży żywieniowej i producenci podłóg sportowych. Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://www.chimsnab.bg.

Źródło: Nexeo Solutions

KONTAKT: