KORPORACJA GOSPODARCZA EFEKT SA wybór podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych spółki

23.05.2014, 15:54aktualizacja: 23.05.2014, 15:54

Raport bieżący 8/2014

Zarząd Korporacji Gospodarczej "efekt" SA informuje, że Rada Nadzorcza Spółki Uchwałą Nr 7/2014 z dnia 23 maja 2014r. dokonała, zgodnie z obowiązującymi przepisami (tj. Art. 66 ust. 4 ustawy o rachunkowości, Art. 89 ustawy o biegłych rewidentach i ich samorządzie, podmiotach uprawnionych do badania sprawozdań finansowych oraz o nadzorze publicznym, oraz § 14 ust. 2 Statutu Spółki) wyboru podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych emitenta.

Wybranym podmiotem jest Kancelaria Biegłych Rewidentów "KONTO" sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, ul. Syrokomli 17, kod: 30-102, wpisana na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych Uchwałą Nr 104/54/95 Krajowej Rady Biegłych Rewidentów z dnia 19.04.1995r. pod numerem ewidencyjnym 327.

Emitent korzystał dotychczas z usług wybranego podmiotu w zakresie przeglądu półrocznych i badania rocznych (jednostkowych i skonsolidowanych) sprawozdań finansowych "efekt" S.A.

Na podstawie w/w Uchwały Rady Nadzorczej Zarząd Korporacji Gospodarczej "efekt" S.A. upoważniony jest do corocznego zawierania stosownych umów na dokonywanie w Spółce czynności rewizji finansowej obejmujących przegląd półrocznych sprawozdań finansowych (jednostkowego i skonsolidowanego) sporządzonych wg stanu na 30 czerwca oraz badanie rocznych jednostkowych i skonsolidowanych sprawozdań finansowych sporządzonych wg stanu na 31 grudnia roku obrotowego, którego audyt dotyczy.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/