INTEGER.PL SA rejestracja podwyższenia kapitału zakładowego spółki zależnej Emitenta- EasyPack Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie

23.05.2014, 16:57aktualizacja: 23.05.2014, 16:57

Raport bieżący 63/2014

W związku z raportem bieżącym nr 26/2014 Zarząd spółki Integer.pl SA ("Emitent") informuje, iż w dniu 23 maja 2014 roku otrzymał od pełnomocnika informację o doręczeniu pełnomocnikowi w dniu 23 maja 2014 roku postanowienia Sądu Rejonowego dla Krakowa- Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy KRS z dnia 15 maja 2014 roku, na podstawie którego dokonano w dniu 16 maja 2014 roku wpisu w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego podwyższenia kapitału zakładowego EasyPack Sp. z o.o. ("Spółka Zależna" lub "EasyPack").

W wyniku podwyższenia kapitał zakładowy Spółki Zależnej został podwyższony z kwoty 8.529.700 zł do kwoty 14.336.800,00 zł, tj. o kwotę 5.807.100,00 zł, w drodze utworzenia 116.142 nowych udziałów.

62.372 nowoutworzone udziały o łącznej wartości nominalnej 3.118.600,00 zł zostały objęte przez Emitenta w zamian za wkład pieniężny w wysokości 6.126.470,24 zł oraz wkład niepieniężny w postaci zorganizowanej części przedsiębiorstwa Emitenta w postaci Oddziału Integer.pl S.A. pod nazwą "Integer.pl Spółka Akcyjna Oddział Paczkomaty w Zabierzowie" o wartości 11.450.000,00 EUR, wartość udziałów objętych za aport to 2.768.250,00 zł.

Wspólnik Asterina Investments S.a r.l. objął 53.770 nowoutworzonych udziałów o łącznej wartości nominalnej 2.688.500,00 zł w zamian za wkład pieniężny w wysokości 16.967.890,41 EUR.

Po rejestracji podwyższenia kapitału zakładowego EasyPack struktura kapitałowa EasyPack Sp. z o.o. przedstawia się następująco:

- Emitent posiada 146.290 równych i niepodzielnych udziałów o wartości nominalnej 50 (pięćdziesiąt) złotych każdy i łącznej wartości nominalnej 7.314.500,00 złotych, stanowiących 51,02% kapitału zakładowego EasyPack;

- spółka zależna Emitenta, Inpost sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie posiada 7.698 równych i niepodzielnych udziałów o wartości nominalnej 50 (pięćdziesiąt) złotych każdy i łącznej wartości nominalnej 384.900,00 złotych, stanowiących 2,68% kapitału zakładowego EasyPack;

- spółka Asterina Investments S.a r.l. posiada 132.748 równych i niepodzielnych udziałów o wartości nominalnej 50 (pięćdziesiąt) złotych każdy i łącznej wartości nominalnej 6.637.400,00 złotych, stanowiących 46,3% kapitału zakładowego EasyPack

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/