GETIN HOLDING SA Sprzedaż akcji Open Finance S.A.

29.05.2014, 20:02aktualizacja: 29.05.2014, 20:02

Raport bieżący 18/2014

Getin Holding S.A. (dalej: Emitent) informuje, że w dniu 29 maja 2014 r. zawarł z Idea Bank S.A. przy udziale i za pośrednictwem domu maklerskiego Noble Securities S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: Noble Securities) umowę zobowiązującą do sprzedaży 3 590 182 akcji zwykłych na okaziciela Open Finance S.A. (dalej Akcje) za łączną cenę 45 559 409,58 zł. Sprzedaż Akcji będzie miejsce poza obrotem zorganizowanym.

Przeniesienie Akcji oraz zapłata ceny za Akcje nastąpi w dniu ustalonym przez strony w porozumieniu z Noble Securities, nie później niż 02 czerwca 2014 r.

Akcje stanowią 6,60% kapitału zakładowego Open Finance S.A. i 6,60% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Open Finance S.A. Po przeprowadzeniu wyżej wymienionej transakcji Emitent nie będzie posiadał akcji Open Finance S.A.

Emitent informuje, że celem sprzedaży Akcji jest pozyskanie środków na realizację celów strategicznych Grupy Getin Holding.

Podstawa prawna: art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (tekst jednolity Dz. U. 2013 r. poz. 1382).

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi pif/