CYFROWY POLSAT SA spłata zadłużenia oraz umorzenie obligacji wyemitowanych przez spółkę zależną Cyfrowego Polsatu S.A.

30.05.2014, 16:12aktualizacja: 30.05.2014, 16:12

Raport bieżący 54/2014

Zarząd spółki Cyfrowy Polsat S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu 30 maja 2014 r. Eileme 1 AB (publ) ("Eileme 1"), spółka pośrednio zależna od Spółki, spłaciła całość zadłużenia z tytułu wyemitowanych obligacji PIK Notes z terminem zapadalności w 2020 roku i o oprocentowaniu 14,25% ("Obligacje PIK Notes") i umorzyła Obligacje PIK Notes. Obligacje PIK Notes zostały umorzone po cenie równej 103% wartości nominalnej Obligacji PIK Notes powiększonej o naliczone i należne odsetki do dnia 30 maja 2014 r.

Spłata zadłużenia z tytułu Obligacji PIK Notes została dokonana ze środków pozyskanych przez Eileme 1 w związku z wystawieniem dłużnego papieru wartościowego (szw. löpandeskuldebrev), wyemitowanego pod prawem szwedzkim, na rzecz spółki zależnej Spółki - Metelem Holding Company Limited, o czym Spółka poinformowała w raporcie bieżącym nr 51/2014 z 27 maja 2014 r.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/