POLMED SA Żądanie akcjonariusza umieszczenia dodatkowych spraw w porządku obrad najbliższego ZWZ POLMED S.A., połączone ze zgłoszeniem projektów uchwał.

06.06.2014, 21:56aktualizacja: 06.06.2014, 21:56

Raport bieżący z plikiem 19/2014

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd POLMED S.A. z siedzibą w Starogardzie Gdańskim informuje niniejszym, iż dnia 5 czerwca 2014 r. otrzymał od Polmed-Medical Limited z siedzibą w Larnace (Cypr) - akcjonariusza Spółki reprezentującego ponad 1/20 kapitału zakładowego Polmed S.A., żądanie w trybie art. 401 § 1 Kodeksu spółek handlowych umieszczenia dodatkowych spraw w porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Polmed S.A., zwołanego na dzień 26 czerwca 2014 r. wraz z ich uzasadnieniem oraz zgłoszonymi projektami uchwał.

Zgłoszone zostały następujące dodatkowe sprawy do porządku obrad:

I. Głosowanie w sprawie uchwały w sprawie wprowadzenia zmian w uchwałach Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 21 czerwca 2011 roku: nr 18 w sprawie w Spółce Programu Motywacyjnego dla pracowników Spółki (spółek zależnych od Spółki) i niektórych współpracowników świadczących usługi na rzecz Spółki (spółek zależnych od Spółki), nr 19 w sprawie emisji warrantów subskrypcyjnych Emisji B i nr 20 w sprawie warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego w drodze emisji akcji zwykłych na okaziciela serii J, z pozbawieniem dotychczasowych akcjonariuszy prawa poboru tych akcji;

II. Głosowanie w sprawie uchwały co do ustalenia liczby mandatów w Radzie Nadzorczej (liczby członków Rady Nadzorczej) zgodnie z § 12 ust. 1 Regulaminu Walnego Zgromadzenia;

III. Głosowanie w sprawie zmian w Regulaminie Walnego Zgromadzenia.

Żądanie akcjonariusza, zawierające oprócz listy dodatkowych spraw w porządku obrad WZ również uzasadnienie każdej z nich oraz zgłoszone projekty uchwał dotyczących tych spraw, znajduje się w załączeniu do niniejszego raportu.

Szczegółowa podstawa prawna:

Rozporządzenie Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami państwa niebędącego państwem członkowskim - § 38 ust. 1 pkt. 4 i 5.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi amp/