PRÓCHNIK SA - uzupełnienie porządku obrad ZWZ

10.06.2014, 18:11aktualizacja: 10.06.2014, 18:11

Raport bieżący z plikiem 24/2014

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd spółki Próchnik S.A. z siedzibą w Łodzi (dalej: Spółka) działając na podstawie art. 401 ust. 2 Kodeksu spółek handlowych (dalej: k.s.h.) informuje o zmianie porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Spółki, zwołanego na dzień 30 czerwca 2014 roku, dokonanej na wniosek akcjonariusza reprezentujacego ponad 1/20 kapitału zakładowego Spółki.

Zmiana porządku obrad polegała na dodaniu punktu dotyczącego podjęcia uchwały w sprawie zmian Statutu Spółki.

Proponowane przez akcjonariusza zmiany polegają wyłącznie na dodaniu Progress FIZAN z siedzibą w Warszawie do listy podmiotów wymienionych w art. 14 ust. 3 Statutu (katalog podmiotów uprawnionych do powołania Prezesa Zarządu) oraz w art. 17 ust. 3 Statutu (katalog podmiotów uprawnionych do powołania członków Rady Nadzorczej).

Wobec powyższego zmieniony na wniosek akcjonariusza porządek obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki zwołanego na dzień 30 czerwca 2014 roku przedstawia sie następująco:

1) Otwarcie Zgromadzenia;

2) Wybór Przewodniczącego Zgromadzenia;

3) Wybór Komisji Skrutacyjnej;

4) Stwierdzenie prawidłowości zwołania Walnego Zgromadzenia i jego zdolności do podejmowania uchwał;

5) Przyjęcie porządku obrad;

6) Rozpatrzenie pisemnego Sprawozdania Rady Nadzorczej z wyników oceny Sprawozdania Zarządu z Działalności Spółki i Grupy Kapitałowej Próchnik S.A. za 2013 rok, Rocznego Sprawozdania Finansowego za 2013 rok oraz Skonsolidowanego Sprawozdania Finansowego za 2013 rok oraz z oceny wniosków Zarządu dotyczących przeznaczenia zysku za rok obrotowy 2013;

7) Rozpatrzenie i zatwierdzenie rocznego Sprawozdania Finansowego Spółki za 2013 rok;

8) Rozpatrzenie i zatwierdzenie Skonsolidowanego Sprawozdania Finansowego za 2013 rok;

9) Rozpatrzenie i zatwierdzenie rocznego Sprawozdania Zarządu z działalnosci Spółki za 2013 rok;

10) Rozpatrzenie i zatwierdzenie Sprawozdania Zarządu z działalności Grupy Kapitałowej Próchnik S.A. za 2013 rok;

11) Podjęcie uchwał w sprawie udzielenia członkom Zarządu Spółki absolutorium z wykonywanych przez nich obowiązków w roku obrotowym 2013;

12) Podjęcie uchwał w sprawie udzielenia członkom Rady Nadzorczej Spółki absolutorium z wykonywanych przez nich obowiązków w roku obrotowym 2013;

13) Podjęcie uchwał w sprawie przeznaczenia zysku za rok obrotowy 2013;

14) Podjęcie uchwały/uchwał w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej;

15) Podjęcie uchwał/uchwały w sprawie wynagrodzenia członków Rady Nadzorczej;

16) Podjęcie uchwały w sprawie zmian Statutu Spółki;

17) Zamknięcie obrad Zgromadzenia Akcjonariuszy.

W załączeniu Zarząd przedstawia projekt uchwały w zaproponowanym punkcie porządku obrad przesłany przez akcjonariusza.

Podstawa prawna:art. 56 ust. 1 pkt 2 ustawy o ofercie - informacje bizące i okresowe

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi pif/